Veel belangstelling tijdens opening expositie Wite KninenDe opening van de tentoonstelling van de ‘Wite Kninen’ door burgemeester Marga Waanders kon zaterdagmiddag op ruimte belangstelling rekenen. Enkele honderden belangstellenden verzamelden zich in de oude gymzaal naast de Groen van Prinstererschool waar een tijdelijke expositie is ingericht. Na een korte sketch door Inne Bilker opende de burgemeester de expositie. Van 29 september tot en met 14 oktober is de kunsthal aan de Van Kleffenstraat tijdens openingstijden geopend en gratis toegankelijk voor het publiek.

Wite Kninen bijna klaar voor expositie


De afgelopen weken konden we in de Rubriek “Wite Kninen” op www.in-dokkum.nlstap voor stap kennismaken met dit collectief van kunstliefhebbers. In het geheim hebben zij zich voorbereid op een grote expositie in de oude gymzaal van de Groen van Prinstererschool. Het gymnastieklokaal is vanbinnen en buiten omgetoverd tot een echte expositiehal, hier tonen zij de kunstwerken die voor en door de bewoners van deze regio zijn gemaakt. De redactie van www.in-dokkum.nlinterviewde aan de vooravond van de opening van de expositie enkele Wite Kninen.

De Wite Kninen en “De kunstwerken”


In de Rubriek “Wite Kninen” stelt het collectief “Wite Kninen” zich voor en bespreken we een aantal onderwerpen geïnspireerd op de karakteristieken van noordelijk Oostergo. Oostergo was een van de drie streken waarin de huidige provincie Fryslân in vroegere tijd werd ingedeeld. De Wite Kninen zoeken in het kader van Culturele Hoofdstad van Europa 2018 de samenwerking met verschillende groepen uit de samenleving. Deze verbinding die zij zoeken met De Mienskip is van 30 september tot en met 14 oktober te bewonderen tijdens een grote kunsthappening in het oude gymlokaal achter de Groen van Prinsterer (van Kleffenstraat 5 Dokkum).

Wite Kninen zoeken samenwerking met NT2-cursisten


De afgelopen weken waren een aantal columns van de Wite Kninen te lezen op in-dokkum.nl/witekninen. Hier bespreken de Wite Kninen een aantal onderwerpen geïnspireerd op de karakteristieken van Noordelijk Oostergo. In het kader van Culturele Hoofdstad van Europa 2018 zoeken zij de samenwerking met verschillende groepen uit de samenleving en deze verbinding met De Mienskip is binnenkort te bewonderen in een expositiehal. Een van de samenwerkingen was met de NT2-cursisten van het Friesland College.

De Wite Kninen en “Het leugenbankje”


In de Rubriek “Wite Kninen” stelt het collectief “Wite Kninen” zich voor en bespreken we een aantal onderwerpen geïnspireerd op de karakteristieken van noordelijk Oostergo. Oostergo was een van de drie streken waarin de huidige provincie Fryslân in vroegere tijd werd ingedeeld. De Wite Kninen zoeken in het kader van Culturele Hoofdstad van Europa 2018 de samenwerking met verschillende groepen uit de samenleving. Deze verbinding die zij zoeken met De Mienskip is binnenkort te bewonderen tijdens een grote kunsthappening. Deze week bespreken we “Het Leugenbankje”.

De Wite Kninen en “De Bolwerken”


In de Rubriek “Wite Kninen” stelt het collectief “Wite Kninen” zich voor en bespreken we een aantal onderwerpen geïnspireerd op de karakteristieken van noordelijk Oostergo. Oostergo was een van de drie streken waarin de huidige provincie Fryslân in vroegere tijd werd ingedeeld. De Wite Kninen zoeken in het kader van Culturele Hoofdstad van Europa 2018 de samenwerking met verschillende groepen uit de samenleving. Deze verbinding die zij zoeken met De Mienskip is binnenkort te bewonderen tijdens een grote kunsthappening. Deze week bespreken we “De Bolwerken”.

De Wite Kninen en “Ode aan de zwarte roeken”


In de Rubriek “Wite Kninen” stelt het collectief “Wite Kninen” zich voor en bespreken we een aantal onderwerpen geïnspireerd op de karakteristieken van noordelijk Oostergo. Oostergo was een van de drie streken waarin de huidige provincie Fryslân in vroegere tijd werd ingedeeld. Deze week bespreken we “Ode aan de zwarte roeken”.

De Wite Kninen en “Het land van de horizon”


In de Rubriek “Wite Kninen” stelt het collectief “Wite Kninen” zich voor en bespreken we een aantal onderwerpen geïnspireerd op de karakteristieken van noordelijk Oostergo. Oostergo was een van de drie streken waarin de huidige provincie Fryslân in vroegere tijd werd ingedeeld. Deze week bespreken we “Het land van de horizon”.

Wite Kninen achter mysterieuze gele borden


De opvallende, mysterieuze gele borden die in Dokkum zijn geplaatst, zijn afkomstig van collectief ‘Wite Kninen’. Het collectief meldde zich maandagmiddag bij de redactie. De afgelopen dagen werden een aantal opvallende gele borden op verschillende locaties in Dokkum geplaatst. Zowel de lezers als de redactie van in-dokkum vroegen zich af waar deze borden vandaan kwamen en wat ze te beteken hebben. Afgaand op de naam van het collectief lijkt het erop dat de witte hand op de gele borden een konijn voorstelt. Meerdere lezers lieten al weten dat er een schaduw kan worden gemaakt die op een konijn lijkt, door een hand op een dergelijke manier te houden.

Opvallende gele borden zijn een mysterie


Een aantal opvallende gele borden die op meerdere locaties in Dokkum te zien zijn zorgde donderdagavond en vrijdag voor tal van vragen aan de redactie van in-dokkum.nl. De borden met een gele achtergrond met daarop een witte hand, zijn geplaatst op en aantal drukke locaties in de stad. De redactie kreeg onder andere tips over De Zijl, waar vrijdagmorgen een perspresentatie was en op parkeerterrein De Helling, waar Dokkum Beach plaats vond.

Hier vind je ons:

Expositiedata
29 september t/m 14 oktober

Openingstijden
woensdag/donderdag 13 tot 17 uur
vrijdag 13 tot 21 uur
zaterdag/zondag 11 tot 18 uur