De Wite Kninen en “Het leugenbankje”

In de Rubriek “Wite Kninen” stelt het collectief “Wite Kninen” zich voor en bespreken we een aantal onderwerpen geïnspireerd op de karakteristieken van noordelijk Oostergo. Oostergo was een van de drie streken waarin de huidige provincie Fryslân in vroegere tijd werd ingedeeld. De Wite Kninen zoeken in het kader van Culturele Hoofdstad van Europa 2018 de samenwerking met verschillende groepen uit de samenleving. Deze verbinding die zij zoeken met De Mienskip is binnenkort te bewonderen tijdens een grote kunsthappening. Deze week bespreken we “Het Leugenbankje”.

De Wite Kninen en “De Bolwerken”


In de Rubriek “Wite Kninen” stelt het collectief “Wite Kninen” zich voor en bespreken we een aantal onderwerpen geïnspireerd op de karakteristieken van noordelijk Oostergo. Oostergo was een van de drie streken waarin de huidige provincie Fryslân in vroegere tijd werd ingedeeld. De Wite Kninen zoeken in het kader van Culturele Hoofdstad van Europa 2018 de samenwerking met verschillende groepen uit de samenleving. Deze verbinding die zij zoeken met De Mienskip is binnenkort te bewonderen tijdens een grote kunsthappening. Deze week bespreken we “De Bolwerken”.

De Wite Kninen en “Ode aan de zwarte roeken”


In de Rubriek “Wite Kninen” stelt het collectief “Wite Kninen” zich voor en bespreken we een aantal onderwerpen geïnspireerd op de karakteristieken van noordelijk Oostergo. Oostergo was een van de drie streken waarin de huidige provincie Fryslân in vroegere tijd werd ingedeeld. Deze week bespreken we “Ode aan de zwarte roeken”.

De Wite Kninen en “Het land van de horizon”


In de Rubriek “Wite Kninen” stelt het collectief “Wite Kninen” zich voor en bespreken we een aantal onderwerpen geïnspireerd op de karakteristieken van noordelijk Oostergo. Oostergo was een van de drie streken waarin de huidige provincie Fryslân in vroegere tijd werd ingedeeld. Deze week bespreken we “Het land van de horizon”.

Wite Kninen achter mysterieuze gele borden


De opvallende, mysterieuze gele borden die in Dokkum zijn geplaatst, zijn afkomstig van collectief ‘Wite Kninen’. Het collectief meldde zich maandagmiddag bij de redactie. De afgelopen dagen werden een aantal opvallende gele borden op verschillende locaties in Dokkum geplaatst. Zowel de lezers als de redactie van in-dokkum vroegen zich af waar deze borden vandaan kwamen en wat ze te beteken hebben. Afgaand op de naam van het collectief lijkt het erop dat de witte hand op de gele borden een konijn voorstelt. Meerdere lezers lieten al weten dat er een schaduw kan worden gemaakt die op een konijn lijkt, door een hand op een dergelijke manier te houden.

Opvallende gele borden zijn een mysterie


Een aantal opvallende gele borden die op meerdere locaties in Dokkum te zien zijn zorgde donderdagavond en vrijdag voor tal van vragen aan de redactie van in-dokkum.nl. De borden met een gele achtergrond met daarop een witte hand, zijn geplaatst op en aantal drukke locaties in de stad. De redactie kreeg onder andere tips over De Zijl, waar vrijdagmorgen een perspresentatie was en op parkeerterrein De Helling, waar Dokkum Beach plaats vond.