Wonen in Dokkum

In Dokkum woont het heerlijk! Als je van gezelligheid houdt, is de binnenstad van Dokkum de absolute aanrader. Alles bij de hand en binnen een mum van tijd heb je een terrasje te pakken waar je heerlijk kunt genieten. Dokkum kent daarnaast tal van prachtig opgezette, kindvriendelijke wijken waar het prachtig woont. Een overzicht van de woningen die te huur en te koop staan in Dokkum vind je op deze pagina. Daarnaast bloggen we regelmatig over het wonen in Dokkum en waarom ons dat zo goed bevalt.

Woonblog

De Lichtstraat Expert: luxe lichtstraten op maat

In een tijd waarin duurzaamheid en natuurlijke verlichting steeds belangrijker worden, is de rol van De Lichtstraat Expert van onschatbare waarde. Met een focus op het integreren van natuurlijk licht in architectonische ontwerpen, bieden deze experts innovatieve oplossingen voor particulieren en bedrijven.

Lasersnijden

Lasersnijden is een geavanceerde techniek waarmee materialen zoals metaal, hout, kunststof en meer nauwkeurig en efficiënt kunnen worden gesneden. Het maakt gebruik van de kracht van laserstralen om door materialen heen te snijden, wat leidt tot precieze en schone...

Te huur in Dokkum

Gemeente luistert naar buurt en past groenstroken aan


Aan de Parklaan in Dokkum is dinsdag gestart met het aanpassen van de stroken groen langs de weg. Het herinrichten van de stroken gebeurt vervolgens naar een ander ontwerp dan dat de gemeente Noardeast-Fryslân in eerste instantie van plan was. Omdat er meerdere buurtbewoners moeite hadden met het eerste voorstel van de gemeente, werden er flinke aanpassingen in het ontwerp gemaakt.

Lees meer

Ontwerp nieuwe woonwijk Dokkum ‘Tusken de Fearten’ af


De gemeente Noardeast-Fryslân heeft het ontwerp voor de nieuwe woonwijk ten westen van De Woudhorne in Dokkum af. Het plan ligt de komende tijd ter inzage. Met de losliggende buurtschapjes/terpjes in een natuur inclusief weidegebied wordt een nieuw concept gerealiseerd; natuur- en landschapsinclusief wonen op eilanden in het groen. Dat blijkt uit het 322 pagina’s tellende ontwerpbestemmingsplan ‘Tusken de Fearten’.

Lees meer

Top 5 ondergewaardeerde soorten verf

Ben je van plan om te gaan schilderen in Dokkum? Er zijn allerlei verfklussen die je prima zelf kunt uitvoeren. Waarschijnlijk zul je wel bekend zijn met verfproducten zoals muurverf en lak, maar wist je dat er ook allerlei minder bekende soorten verf zijn die je voor...

Lees meer

Koopwoningen in Dokkum