De opvallende, mysterieuze gele borden die in Dokkum zijn geplaatst, zijn afkomstig van collectief ‘Wite Kninen’. Het collectief meldde zich maandagmiddag bij de redactie. De afgelopen dagen werden een aantal opvallende gele borden op verschillende locaties in Dokkum geplaatst. Zowel de lezers als de redactie van in-dokkum vroegen zich af waar deze borden vandaan kwamen en wat ze te beteken hebben. Afgaand op de naam van het collectief lijkt het erop dat de witte hand op de gele borden een konijn voorstelt. Meerdere lezers lieten al weten dat er een schaduw kan worden gemaakt die op een konijn lijkt, door een hand op een dergelijke manier te houden.

Eigenlijk had de groep zich nog even willen verstoppen. “Vanwege de storm aan reacties hebben we ons nu alvast bekend gemaakt”, laat de groep weten. De komende maanden houdt in-dokkum.nl contact met deze groep, in een rubriek zullen zij zich de komende maanden presenteren aan de inwoners van Dokkum en omstreken. Hou voor meer informatie vooral www.in-dokkum.nl in de gaten.


De borden met een gele achtergrond met daarop een witte hand, waren geplaatst op en aantal drukke locaties in de stad. De redactie kreeg onder andere tips over De Zijl, waar vrijdagmorgen een perspresentatie was en op parkeerterrein De Helling, waar Dokkum Beach plaatsvindt. Het bord dat aan de Rondweg was gevestigd, was overigens vrijdag niet meer te zien.