Evenement toevoegen?

 

Klik hier
okt
26
za
2019
PEPPA PIG – VERRASSINGSFEEST
okt 26 @ 15:30

Peppa Pig – VerrassingsfeestVerrassing! Na een zeer succesvol eerste seizoen met 50.000 verkochte tickets komt Peppa Pig, bekend van Nickelodeon, terug naar het theater. Ga op bezoek bij het liefste varkentje en al haar vriendjes in deze verrassende familiemusical. Dit keer is het groot feest! Slingers en ballonnen vullen de hele kamer. Het wordt een hele bijzondere dag… Mama Big en Papa Big hebben een grote verrassing. Peppa heeft geen idee wat het kan zijn, jij wel?

Beleef met Peppa de leukste avonturen in de gezellige familiemusical ‘Verrassingsfeest!’ met nieuwe meezingliedjes, swingende meedoedansjes, vrolijke varkentjeshumor én grote modderplassen. De superschattige handpoppen, kleurrijke decors en uiteraard vele spannende verrassingen maken de voorstelling tot één groot feest voor de hele familie. Versier jouw feesthoedje Kom vóór de voorstelling naar de foyer van het theater en versier in de Peppa Pig-knutselhoek jouw eigen feesthoedje voor het vrolijke verrassingsfeest van Peppa.

Natuurlijk komt Peppa ook na afloop naar de foyer voor een foto en dikke knuffel met jou!

Boek hier uw ticket

okt
30
wo
2019
Op de koffie bij Annejet van der Zijl
okt 30 @ 19:30 – 22:00

Annejet van der Zijl is schrijfster en auteur van bestsellers als Sonny Boy, de Amerikaanse prinses en Bernhard.

Op deze avond drinkt Annejet een kopje koffie met ons en gaan we met elkaar in gesprek. We gaan het hebben over haar boeken, het schrijfproces en haar onderzoek. Wil je meer weten over het leven van Annejet van der Zijl? Meld je snel aan, want vol = vol.

Biografie

Annejet van der Zijl is een van de bekendste en meest gelezen schrijvers van ons land. Ze schreef tot dusver zes non-fictieboeken en (samen met Jo Simons) één fictieboek, die allen bestsellers werden. Voor haar totale oeuvre ontving ze onder andere de Gouden Ganzenveer en de Amsterdamprijs voor de Kunst.Annejet studeerde kunstgeschiedenis en massacommunicatie in Amsterdam en International Journalism in Londen. Daarna werkte ze een aantal jaren in de journalistiek, onder andere als misdaadverslaggeefster.

In 1998 debuteerde ze met Jagtlust, een reconstructie van de gelijknamige, roemruchte kunstenaarskolonie in het Gooi. Vier jaar later volgde Anna, de biografie van Annie M.G. Schmidt, waarvan meer dan 100 000 exemplaren zijn verkocht.Van de liefdesgeschiedenis Sonny Boy (2002) gingen meer dan 600.000 exemplaren over de toonbank en het werd tot nu in acht talen vertaald. Zowel Anna als Sonny Boy werden verfilmd en met diverse prijzen bekroond. Anna werd daarnaast bewerkt tot een musical, die de grote winnaar werd bij de Musical Awards 2018 en nog steeds in het theater te zien is.

In 2009 verscheen Bernhard, een verborgen geschiedenis over de Duitse achtergrond van onze voormalige prinsgemaal. Op dit boek promoveerde Annejet als historica. Ook werd het boek bekroond met de M.J.Brusse-prijs voor beste Journalistieke Boek. Drie jaar later publiceerde Annejet Gerard Heineken over de oprichter van het gelijknamige concern en in 2014 verscheen een selectie van haar misdaadverhalen onder de titel Moord in de Bloedstraat.

In 2015 verscheen De Amerikaanse prinses, over het veelbewogen leven van Allene Tew, de Amerikaanse peetmoeder van prinses Beatrix. Dit boek bezette wekenlang de eerste positie op de bestsellerlijsten. Inmiddels zijn er meer dan 200.000 exemplaren van verkocht. De filmrechten zijn gekocht door Joop van de Ende als basis voor een internationale televisieserie. Het boek is inmiddels vertaald in het Duits en in het Engels, dat laatste als An American Princess – the many lifes of Allene Tew.

In 2017 verscheen een heruitgave van het niet eerder apart gepubliceerde verhaal De Dageraad, waarin de geschiedenis wordt verteld van de voorouders van Sonny Boy. Het boek werd geillustreerd door Sylvia Weve. In 2018 publiceerde Annejet samen met Jo Simons haar eerste fictieboek De val van Annika S. Dit boek is geïnspireerd door haar ervaringen als misdaadjournalist en de eerste in een meerdelige serie.

 

nov
1
vr
2019
Trouwbeurs @ Grote Kerk
nov 1 @ 14:00 – 22:00

Gaan jullie binnenkort trouwen, dan moet je zeker langskomen op ons event. Trouwen in Noordoost Friesland.

Van catering tot bloemist van edelsmid tot trouwkaarten design, je kan het zo gek niet bedenken of je vindt het op deze trouwbeurs. Met modeflitsen van de mooiste jurken en trouwpakken en oppas voor de kids (welke ook in te huren is voor jullie trouwdag)

Kortom Ga je trouwen (of ben je gewoon nieuwsgierig) kom gezellig langs in de grote kerk in Dokkum. – Toegang is gratis

En houdt de facebooksite goed in de gaten voor een super Deel-like-win actie!!

Queenmania
nov 1 @ 20:00

Queenmania

QUEENMANIA NAAR DOKKUM!

Queen Mania komt weer terug naar Theater Sense in Dokkum!! En wel op vrijdag 1 november.

De Italiaanse tribute band Queenmania geldt als een van de allerbeste Queen acts van Europa. Al geruime tijd is deze magistrale Queen Tributeband zeer succesvol!

Met talrijke en buitengewoon geslaagde tour optredens in heel Europa wordt het publiek overal opgezweept bij grote concerten o.a. in Nederland, België, Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk, Italië, Tsjechië, en in Engeland, het thuisland van Queen.

Ze maakten daar zoveel indruk met hun show, niet alleen door de ongelofelijk sprekende uiterlijke gelijkenis van Freddie Mercury en frontman Sonny Ensabella, maar ook nog eens door zijn fenomenale zang en performance, dat de band meteen werd uitgenodigd op de International Queen Convention.

Het gemis van Freddie Mercury zal altijd blijven, maar door de verbluffende presentatie, performance en show van Queenmania, zal het even zijn alsof Freddie zelf wederom op het podium staat en de menigte toezingt met de grote bekende Queen hits , “We Are The Champions”, “We Will Rock You”, “Radio Gaga”, “I Want To Break Free” en natuurlijk “Bohemian Rhapsody”!

Boek hier uw ticket

nov
3
zo
2019
Koopzondag Centrum Dokkum
nov 3 @ 13:00 – 17:00

Op de eerste zondag in de maand is het koopzondag in het centrum van Dokkum.

nov
8
vr
2019
2e Culinaire 11-stedentocht
nov 8 @ 19:00

De culinaire Tocht der Tochten wordt voor de 2e keer georganiseerd in Dokkum.
De vorige avond was volledig uitverkocht! Mede hierdoor is besloten om 2 tochten op rij te doen.
Met een culinaire knipoog naar de Elfstedentocht, gaat men op één avond langs verschillende horecaondernemingen. Elke horecaonderneming had een klein gerecht opgediend.
Wil je meedoen met een bepaalde groep, koop dan gezamelijk de kaarten.
Beide dagen zijn los van elkaar dus let bij het bestellen op de datum.
Kaartverkoop begint binnenkort.

nov
9
za
2019
2e Culinaire 11-stedentocht
nov 9 @ 19:00

De culinaire Tocht der Tochten wordt voor de 2e keer georganiseerd in Dokkum.
De vorige avond was volledig uitverkocht! Mede hierdoor is besloten om 2 tochten op rij te doen.
Met een culinaire knipoog naar de Elfstedentocht, gaat men op één avond langs verschillende horecaondernemingen. Elke horecaonderneming had een klein gerecht opgediend.
Wil je meedoen met een bepaalde groep, koop dan gezamelijk de kaarten.
Beide dagen zijn los van elkaar dus let bij het bestellen op de datum.
Kaartverkoop begint binnenkort.

Comedy Night
nov 9 @ 20:15

Comedy Night

Een avond genieten van een flink dosis humor, door ontspannen op een stoel te zitten! Op een Comedytunes comedynight zie je altijd drie van de beste comedians van Nederland en een MC die de avond aan elkaar praat. De comedians vertellen in hoog tempo de meest absurde en hilarische verhalen. Je zult merken dat je begin te ontspannen, lachen en dat stresshormonen verdwijnen. Door de maffe verhalen van comedians maak je automatisch endorfine en gelukshormonen aan. Na een avondje Comedytunes Comedynights zul je merken dat je weer buiten staat met een fris en energiek gevoel. Gun jezelf die volle tank endorfine en dat frisse en energieke gevoel. Koop tickets voor de comedytunes comedynight. Vanavond zie je de volgende comedians in de line-up.

Boek hier uw ticket.

nov
15
vr
2019
Verhalenavond 2019
nov 15 @ 19:00 – 22:00

Op 15 november is er een nieuwe Verhalenavond in Friesland! Het vervolg op de
succesvolle eerste editie in het culturele-hoofdstadjaar. Goed nieuws voor uw inwoners!
Verhalenavond is dé gelegenheid om (nog onbekende) verhalen in uw buurt, wijk, dorp of
stad naar het oppervlak te halen. Maar ook om de omgeving beter te leren kennen en een
bijzondere avond te beleven met elkaar.

We willen u vragen om uw inwoners bekend te maken met de mogelijkheid om deel te
nemen aan Verhalenavond.

Het idee is simpel
Op Verhalenavond worden verhalen verteld. In heel Friesland. Verhalen in huiskamers en bij
organisaties. Iedereen kan meedoen, want iedereen heeft een verhaal dat het vertellen
waard is.

Wat voor verhaal?
Als deelnemer hoef je echt geen literaire vertelling te houden, maar gewoon een verhaal
zoals je dat aan een ander vertelt. Over dingen die gebeurd zijn bijvoorbeeld, of die je hebt
meegemaakt. Over de buurt, een voormalig bewoner, je huis of ander gebouw misschien. Of
iets wat niet iedereen weet. Het thema ‘Als stenen konden spreken’ geeft inspiratie.

Verhalenavond 2019
• Vrijdagavond 15 november, 19.00 – 22.00 uur
• Een uniek, gratis evenement voor particulieren en organisaties in Friesland
• Richtlijn: max 15 min per verhaal (zodat het vaker verteld kan)
• Thema: Als stenen konden spreken

Aanmelden
Op www.verhalenavond.nl kunnen mensen eenvoudig hun verhaal en locatie aanmelden.
Hier worden alle verhalen in kaart gebracht, zodat het publiek op 15 november weet waar het
naartoe kan.

nov
16
za
2019
Intocht Sinterklaas
nov 16 hele dag

🎁 Op zaterdag 16 november a.s. zullen Sinterklaas en zijn Zwarte Pieten alweer in Dokkum aanmeren.🎁

Vanaf 13:30 uur wacht Hans Postma jullie op om alvast Sinterklaasliedjes te gaan oefenen! Wij hopen dat Sinterklaas met al zijn Zwarte Pieten rond 14:00 uur aanmeert in de binnenstad.

STAF De Foarstelling @ Sense
nov 16 @ 20:15 – 23:15

In teatrale én muzikale foarstelling mei in knypeach nei 100 jier organisearre amateurtoaniel yn Fryslân. Dizze unike, selsbetochte en sels makke ko-produksje wurdt in bûnte jûn oer fêste gewoantes en emoasjes, ergernissen, tûkelteammen, mar foaral in protte wille mei en oer it Fryske amateurtoaniel. In oanrieder foar elk dy ’t graach oer toaniel mei; net fersitte!

nov
17
zo
2019
Mega sint show
nov 17 @ 10:30 – 17:30

Afbeelding kan het volgende bevatten: 4 mensen, lachende mensen, tekst

3 Mega sint shows!
10.30/13.15/16.00

De deuren van de theaterzaal gaan 30 minuten voor aanvang van de show open. De show bestaat uit een spetterend verhaal, interactieve dansjes en natuurlijk een live videoverbinding met Party Piet Pablo en Love Piet! Vanzelfsprekend komen de grootste hits van de YouTube-helden zoals de Pieten Stijl, De Pieten Sinterklaas Move en Pietenliefde voorbij. De show is geschikt voor het hele gezin en voor alle leeftijden, ook voor de allerkleinsten. De voorstelling beschikt over een pauze waarin ook een snoepje en een drankje te halen is.

Na afloop vindt er een meet & greet plaats met de Pieten en Sinterklaas uit de show. Tijdens deze meet & greet van max. 45 minuten kunnen de kinderen met de pieten op de foto en krijgen ze een mooie handtekening. De Pieten en Sinterklaas zien jullie graag bij het grote feest in het theater. Tot dan!

Boek hier uw ticket:
Show 10:30 uur
Show 13:15 uur
Show 16:00 uur

nov
23
za
2019
Glazenhuis
nov 23 hele dag
MOTEL WESTCOAST – BACK TO THE ROOTS
nov 23 @ 20:15

Motel Westcoast – Back to the rootsMotel Westcoast – wie kent dit bijzondere muziekgezelschap inmiddels niet? brengt al tien jaar hét theaterconcert met de meest populaire Amerikaanse ‘Westcoast’-nummers aller tijden. Méér dan 175.000 bezoekers zagen inmiddels deze bijzonder gewaardeerde muziekproductie. Belangrijkste kenmerk is de meerstemmige zang op misschien wel “Olympisch niveau”, waarvan muziekblad OOR ook schreef: “zelden hebben 4 stemmen zo goed bij elkaar gepast”. In deze zevende editie gaan de topvocalisten: Syb van der Ploeg, Edward Reekers, Brenda Bee én Julian Thomas samen met hun vijfkoppige band met o.a. Hubert Heeringa, extra aandacht geven aan de grondleggers van de Westcoast sound. Met nummers van o.a. legendarische groepen als Eagles, The Beach Boys, The Byrds, Crosby, Stills & Nash, The Doobie Brothers, Fleetwood Mac, CCR, Joni Mitchell, Steely Dan en Kenny Loggins, maar óók van groepen en artiesten die door hen zijn beïnvloed. Oftewel Motel Westcoast gaat Back to the roots!

Boek hier uw ticket

U kunt ook kiezen voor een verrassingsdiner (3 gangen) incl. welkomstdrankje, garderobe en gereserveerde
plaats, boek hier uw ticket.

nov
24
zo
2019
Leer striptekenen
nov 24 @ 14:00 – 15:30

Vind je het leuk om te tekenen of gewoon wat te krabbelen?

Of je nu echt talent hebt of het gewoon leuk vindt, het maakt niet uit. In deze workshop ga je lekker aan de slag. Leren striptekenen is geschikt vanaf 7 jaar. Geef je snel op, want vol = vol. 

Prijs: €0,- leden / €2,50 niet-leden
Datum: 24 nov. 14.00 – 15.30 uur

nov
28
do
2019
Nederland Leest met Ronald Giphart
nov 28 @ 19:30 – 22:00

Eén maand, één thema. In november vindt de landelijke bibliotheekcampagne Nederland Leest plaats, met het thema Duurzaamheid.

De Bibliotheek organiseert tijdens Nederland Leest activiteiten die te maken hebben met duurzaamheid. In Dokkum kun je in november naar de lezing van Ronald Giphart.

Ronald Giphart vertelt!

Ronald Giphart is opnieuw de ambassadeur van Nederland Leest. Op deze avond neemt hij je mee in de wereld van duurzaamheid. Want duurzaamheid wordt steeds belangrijker. Wat kunnen wij zelf doen om een gezonde en diverse leefwereld te behouden voor de toekomst? Kom, ontdek en praat mee met Giphart.

Prijs: €5,- leden / €10,- niet-leden
Datum: 28 nov. 19.30 uu

dec
1
zo
2019
Koopzondag Centrum Dokkum
dec 1 @ 13:00 – 17:00

Op de eerste zondag in de maand is het koopzondag in het centrum van Dokkum.

Joy for People In Concert @ Sense
dec 1 @ 19:30 – 22:00

Joy for People In Concert!
Locatie Theater Sense Dokkum
Aanvang 19.30u
Meer info volgt.

dec
8
zo
2019
STEDELIJK HARMONIE ORKEST
dec 8 @ 16:00

Stedelijk Harmonie orkest

De Stedelijke Harmonie Dockum viert haar 145 jarig bestaan met een concert met medewerking van de Nederlandse jazztrompettist Eric Vloeimans. Zijn werk wordt gekenmerkt door een karakteristiek, individueel geluid. In 2001 kreeg Vloeimans de VPRO/Boy Edgar Prijs voor zijn activiteiten op het gebied van de jazzmuziek. In 2002 won hij een Bird Award en in 2011 werd hij onderscheiden met de Gouden Notekraker voor de meest opvallende, artistieke dan wel smaakmakende muziekuiting van het afgelopen seizoen.De Stedelijke Harmonie Dockum viert haar 145 jarig bestaan met een concert met medewerking van de Nederlandse jazztrompettist Eric Vloeimans. Zijn werk wordt gekenmerkt door een karakteristiek, individueel geluid. In 2001 kreeg Vloeimans de VPRO/Boy Edgar Prijs voor zijn activiteiten op het gebied van de jazzmuziek. In 2002 won hij een Bird Award en in 2011 werd hij onderscheiden met de Gouden Notekraker voor de meest opvallende, artistieke dan wel smaakmakende muziekuiting van het afgelopen seizoen.

Boek hier uw ticket