Evenement toevoegen?

Klik hier
nov
22
wo
2017
Bingo @ Sportcafé Harmonie
nov 22 @ 19:30
nov
23
do
2017
Tegenlicht Meet Up @ Bibliotheek
nov 23 @ 20:00 – 22:00

VPRO Tegenlicht maakt bijzondere documentaires, ook over robots. Tijdens deze Tegenlicht Meet Up zien we fragmenten van Tegenlicht en andere films en documentaires over robotica. Daarna ga we er over in gesprek én misschien staat u wel oog in oog met een echte robot!

nov
25
za
2017
Glazenhuis (Lionsclub NOF)
nov 25 hele dag

Kinderen en volwassen kunnen ieder jaar nieuw speelgoed inleveren bij het “Glazen Huis van Sinterklaas” op De Zijl in Dokkum. Ook kunnen de kinderen de gehele dag hun Hulp-Pietendiploma behalen door het afleggen van een parcours met verschillende oefeningen. Als ze hiervoor slaagden krijgen ze een echt diploma, en mogen ze geschminkt worden als Hulp-Piet. Daarnaast kan het publiek ook giften ter plaatse deponeren.

Voor kinderen welke hun ouders zijn aangewezen op de voedselbank gaat Sinterklaas vaak voorbij. Het gaat om ca. 200 kinderen in de leeftijd van 0 t/m 15 jaar bij gemeentes Dongeradeel, Dantumadeel en Kollumerland. Om deze groep kinderen die het vaak al zwaar te verduren heeft toch een goede Sinterklaas te bieden, organiseert de Lionsclub Dokkum Noordoost Friesland de grote speelgoedinzameling.

Maak je eigen stempel @ Bibliotheek
nov 25 @ 10:00 – 12:00

Op zaterdag 25 november vindt in Bibliotheek Dokkum een workshop ‘Maak je eigen stempel’ plaats. Deelnemers maken tijdens deze workshop kennis met de basis van het maken van een stempel.

 Het maken van een stempel begint met een ontwerp op papier, die trekken we over op stempelrubber. Daarna snijden we de stempel uit. Er zijn verschillende kleuren inkt om op mooi papier de stempel uit te werken tot een patroon, of om deze aan te vullen tot een illustratie! U gaat naar huis met uw eigengemaakte stempel, uw gemaakte creatie op papier en een enorme dosis inspiratie.

Inspiratie opdoen
Ideeën en inspiratie kunt u van internet halen. Wellicht heeft u al een idee voor een kerstkaart of een leuke groet voor op uw eigen labels aan cadeautjes. U kunt bijna overal wel een stempel van maken.

Meer informatie
De workshop ‘Maak je eigen stempel’ vindt plaats op 25 november van 10.00 – 12.00 uur in Bibliotheek Dokkum. De kosten zijn €7,50 voor bibliotheekleden en €12,50 voor niet-leden. U kunt u opgeven aan de balie bij de Bibliotheek of via www.ontdekdebieb.nl.

Marc de Hond @ Sense
nov 25 @ 20:15

Het leven van Marc de Hond werd overheerst door angsten. Totdat alles waar hij bang voor was hem vijftien jaar geleden overkwam: zijn internetmiljoenen verdampten, zijn geliefde grootouders stierven en tot overmaat van ramp kreeg hij een dwarslaesie. Tot zijn eigen verbazing kwam hij optimistischer en sterker dan ooit uit deze periode. In zijn tweede theaterprogramma ‘Wie bang is, krijgt ook klappen’ legt Marc uit hoe het hem lukte zijn angsten te overwinnen en hoe het grote oorlogsgeheim van zijn opa daar een belangrijke rol in speelde.

Een inspirerend en optimistisch verhaal voor iedereen die bang is voor terroristische aanslagen, vluchtelingen, angst zaaiende politici, spinnen, slangen, wilde dieren, exotische ziektes, de dood, Prem Radhakishun of mannen in rolstoel. Marc de Hond legt uit waar angst vandaan komt, wat je er tegen kunt doen en hoe hij zelf zijn angsten weer terug wist te brengen tot de juiste proporties.

Urgent en relevant.

Het inspirerende vervolg van Marc’s succesvolle en veelgeprezen debuutvoorstelling ‘Scherven brengen geluk’. Wederom geregisseerd door Silvester Zwaneveld.

Kaarten bestellen kan hier!

Volbeer (the dutch volbeat tribute) @ Sportcafé Harmonie
nov 25 @ 21:30

Zaterdag 25 november 

vanaf: 21:30

Tickets aan de deur: €12,50,-

Vvk: €10

dec
2
za
2017
Darts kijken @ Sportcafé Harmonie
dec 2 @ 13:00

Darten op topniveau live meemaken?
Kom dan eens kijken op de zaterdagmiddag in Sportcafe Harmonie in Dokkum.
Hier speelt het Nitro Sportcafe zijn thuiswedstrijden in de superleague.
Het team dat bestaat uit : Jan-Dirk de Groot, Rients Visser, Micheal Plooy, Folkert Hiemstra, Sietze Verbeek en Mats Gies hoopt dit jaar hoge ogen te gooien in de strijd om het kampioenschap.
Mocht dit inderdaad gaan lukken, dan mogen de heren gaan spelen in de allerhoogste nationale darts klasse. De entree is gratis, dus kom gerust eens langs!
Deze happening begint om 13.00u ’s middags.
Volgende speeldagen:
2 december Nitro Sportcafé Dokkum- Status bar Veendam
dec
3
zo
2017
Koopzondag
dec 3 @ 13:00 – 17:00

Van april t/m december 2017 zijn de koopzondagen in de historische binnenstad van Dokkum telkens de eerste zondag van de maand. De winkels zijn geopend van 13.00 tot 17.00 uur tijdens de Koopzondagen Dokkum 2017.

dec
4
ma
2017
Extra koopavond
dec 4 @ 18:00 – 21:00

Extra koopavond in Dokkum.

dec
9
za
2017
Stronghold Blues/rock event @ “Het Bolwerk”
dec 9 @ 20:30

Kleinschalig muziekfestival in het bolwerk. Van de muziekliefhebber voor de muziekliefhebber. Entree is gratis.

dec
10
zo
2017
Wereldlichtjesdag @ Bonifatiuskapel
dec 10 @ 19:00

Voor de tweede keer zal er in een sfeervol verlichte Bonifatiuskapel in Dokkum de WereldlichtjesDag worden gehouden. Op deze avond herdenken we allen die we hebben moeten loslaten..
Iedereen is welkom!
U kunt ons volgen op Facebook:
Wereldlichtjesdag Dokkum en Omstreken.

dec
13
wo
2017
Lezing: bierbrouwen in Dokkum
dec 13 @ 20:00

Stichting oud Dockum presenteert:

Uitnodiging lezing door Warner B. Banga
Titel: “Bierbrouwen in Dokkum”

De lezing zal worden gehouden op woensdag 13 december aanstaande.

Aanvang: 20.00 uur.

Locatie: Doopsgezinde/Remonstrantse Kerk aan de Legeweg te Dokkum.

dec
15
vr
2017
Joris’ Kerstboom
dec 15 hele dag

Het televisieprogramma Joris’ Kerstboom van presentator Joris Linssen maakt dit jaar ook opnamen in Dokkum. Dat gebeurt tijdens de jaarlijkse kerstmarkt in de binnenstad. ”Dokkum is een uitverkoren plaats om het te doen”, vertelt Annelies van der Meer, die voor Dokkum heeft gelobbyd. Naast de opnames in Dokkum wordt een groot deel van het programma in Den Bosch opgenomen. Voor het programma Joris’ Kerstboom komen mensen uit het hele land naar die plaats om een foto van een bijzonder persoon op te hangen, die ze graag in het licht willen zetten.

”Ik vond het een heel mooi programma”, zegt Van der Meer. ”In de stad Dokkum zijn alle ingrediënten voor een geslaagde dag aanwezig. Rondom kerst is het altijd een gevoelige tijd, dan is het mooi als mensen op zo’n manier iemand in het licht kunnen zetten.”

Kerstfair in Dickensstijl
dec 15 @ 13:30 – 22:00

Een kerstfair met veel extra’s in de straten en in de kerken van Dokkum. Naast de ca. 80 kramen in de historische binnenstad in dennengroen, tref je veel acts, koortjes en figuranten in Dickenskleding. Eén van de meest sfeervolle fairs van Nederland.
Voor info of aanmelding: nnieuwhuis@kpnmail.nl

dec
16
za
2017
Kerst met de Kast @ Sense
dec 16 @ 20:15

Een mooi meeslepend muziekprogramma voor de hele familie, dat warmte brengt in de steeds korter wordende dagen naar de sfeervolle Kersttijd toe, met de bekendste popband van het Noorden: De Kast!
Bij iedere show zal er een gast met de band meekomen; afgelopen jaar was Iris Kroes én ze nam haar harp mee! Wie er dit seizoen zijn of haar opwachting zal maken, dat blijft een verrassing!
Een twee keer zestig minuten durend programma met naast de mooiste hits van De Kast óók een selectie van speciaal voor dit programma geselecteerde Kerstsongs gebracht in soms een traditioneel en dan weer in een ‘De Kast-jasje’
De heren van de Kast hebben er zin in om ook dit seizoen samen met hun bezoekers er een onvergetelijke avond van te maken met ‘Kerst met de Kast’!

Kaarten bestellen kan hier!

dec
20
wo
2017
De ultieme voetbal quiz @ Sportcafe Harmonie
dec 20 @ 19:00
dec
23
za
2017
Open Dongeradeel 2017 Darts @ Sportcafé Harmonie
dec 23 @ 18:00

Ook dit evenement mag niet in je agenda ontbreken !

Zaterdag 23 december: De tweede editie van Open Dongeradeel. Locatie waar zich deze tweede editie gaat afspelen is Sportcafé Harmonie in Dokkum!

Ook hiervoor geldt……Team Nelleke die de wedstrijdleiding doet en een aparte damespoule !!!

Opgave kan via de op de flyer aangegeven wegen en de voorinschrijving zal sluiten op donderdag 21 december aanstaande.

dec
24
zo
2017
Extra koopzondag
dec 24 @ 13:00 – 17:00

Van april t/m december 2017 zijn de koopzondagen in de historische binnenstad van Dokkum telkens de eerste zondag van de maand. De winkels zijn geopend van 13.00 tot 17.00 uur tijdens de Koopzondagen Dokkum 2017.

Krystkuier @ De Poort (Nehemia)
dec 24 @ 19:00

Organisatie door Nehemia, info volgt.

dec
26
di
2017
Kerstparty @ Sense
dec 26 @ 23:00

2e kerstdag is het feest bij Sense Dokkum!

Kaarten bestellen kan hier!