Eerste single-diner in restaurant Van der Meer

Donderdagavond 15 december kunnen alleenstaanden die openstaan voor een (nieuwe) relatie, aanschuiven bij Grandcafé – Hotel Van der Meer voor een single-diner. Het wordt een laagdrempelige en vrijblijvende avond waar singles elkaar kunnen leren kennen tijdens een tweegangendiner.


Lees meer

Winnaars tweede trekking Eindejaarsloterij Dokkum bekend


v.l.n.r.: Fokke Dirk de Vries (Harms Wonen & Slapen), Tessa Talstra, Anneke Wolters, Thea de Vries (Harms Wonen & Slapen) en echtpaar Sytse en Janny Monsma. Afwezig op de foto zijn prijswinnaars Bente Bakke en Jan Bilker.
De tweede trekking van de Eindejaarsloterij Dokkum van 2022 is maandag 28 november verricht door Notaris Hellema. Er was tien keer een Dokkumer cadeaubon ter waarde van twintig euro te winnen en vijf keer eentje ter waarde van vijftig euro. De gelukkige winnaars van de €50,- cadeaubonnen hebben ze dinsdagochtend in ontvangst mogen nemen. De uitreiking vond deze trekking door Fokke Dirk en Thea de Vries van Harms Wonen en Slapen in de Vlasstraat.

Lees meer

Glazen Huis Actie van Sinterklaas bij De Waegh


Sinds 19 november staat er een container klaar bij De Waegh op de Grote Breedstraat om cadeautjes in te doneren voor de Glazen Huis Actie voor Sinterklaas. De Glazen Huis Actie wordt georganiseerd door Lions Noordoost-Friesland in samenwerking met All Yours Karaoke events, Drukkerij Douma en Voedselbank Dokkum. Voor het eerst is er ook een QR-code zodat mensen geld te doneren. Van de opbrengsten worden cadeautjes gekocht om het tekort aan te vullen. De QR-code staat onderaan dit bericht. Ieder bedrag is welkom.

Lees meer

Dokkum voor zesde keer decor van Joris’ Kerstboom


De huiskamer van Henk Hengst en Annelies van der Meer aan de Diepswal is opnieuw de uitvalsbasis van het productie team van Joris’ Kerstboom: het televisieprogramma van de KRO-NCRV komt dit jaar voor de zesde keer naar Dokkum. “Dat is wel bijzonder! Ze verblijven alleen in Den Bosch en in Dokkum”, vertelt Annelies van der Meer trots. Tijdens de kerstfair van 9 december is het productieteam bij de grote kerstboom op de Zijl te vinden voor de TV-opnames.

Lees meer

Eerste winnaars Eindejaarsloterij Dokkum 2022 bekend

Notaris Hellema heeft maandag 21 november de eerste trekking verricht van de Eindejaarsloterij Dokkum van 2022. De vijf gelukkige winnaars hebben dinsdag hun prijs, een Dockumer Cadeaubon ter waarde van vijftig euro, in ontvangst mogen nemen. De prijswinnaars van links naar rechts zijn mevrouw van Wieren, mevrouw Bos en meneer Hietkamp. Afwezig zijn meneer Lourens en meneer Suur. De uitreiking van de Cadeaubonnen vond deze trekking plaats bij Harms Mode door Sjanet Peters. Iedere week is er een trekking. Bovendien vindt in de eerste week van januari de finale trekking plaats, waarbij alle ingeleverde loten van de hele looptijd weer opnieuw meedingen in de loterij. De super hoofdprijs van de finale trekking bedraagt €1.000 euro.
Lees meer

Nieuw boek over Dokkumer verzetsheld Piet Oberman verschenen


Vrijdagmiddag 18 november verscheen het nieuwe biografie van Hessel de Walle getiteld Piet Oberman. De man en de mythe. De KP-leider, wiens verhaal vooral bekend werd door de film De Overval (1962), werd direct onder de rook van Dokkum geboren en bracht er het grootste deel van zijn leven door. “Ik was benieuwd naar zijn verhaal,” vertelt De Walle. “Ik was veertien toen Oberman stierf. In mijn jeugd was één van de grote helden van de oorlog. Een begrip in Dokkum. Daarom ben ik de archieven ingedoken en heb ik dit boek geschreven.”

Lees meer

Eindejaarsloterij Dokkum 2022 van start gegaan


Vanaf zaterdag 12 november 2022 is de eindejaarsloterij in Dokkum weer van start gegaan. Wie de komende tijd zijn inkopen doet in Dokkum ontvangt bij aankopen tot €10,- bij winkels in de binnenstad en winkelterrein Zuiderschans een eindejaarslot en vervolgens bij iedere €10,- weer een lot. Uit de ingevulde en ingeleverde loten wordt wekelijks een trekking gedaan met kans op vele Dockumer Cadeaubonnen en tijdens de laatste trekking uit alle ingeleverde loten een hoofdprijs van €1.000,-.

Lees meer

Culinair ondernemers Geert Jan Vaartjes en Hylke Jan Tholen nieuwe gezichten van de ABDIJ


Topchef Geert Jan Vaartjes en ondernemer Hylke Jan Tholen zijn vanaf 9 november 2022 de nieuwe gezichten van de ABDIJ in Dokkum. Het tweetal neemt zowel het hotel als het inpandige restaurant over. “Het is onze droom om Fryslân culinair op de kaart te zetten,” vertelt Vaartjes. “Dokkum als vestingstad van het wad biedt ons die unieke mogelijkheid, zowel in de keuken als in de positionering van het bedrijf.”

Lees meer

Stichting Promotie Dokkum heeft de weg omhoog te pakken


Dinsdagavond 15 november 2022 werd een tweede oploop gehouden van de stichting Promotie Dokkum in de Posthoorn in Dokkum. In een bovenzaal van het hotel-restaurant werden de ruim 40 aanwezigen op de hoogte gebracht van de recente ontwikkelingen, nieuwe resultaten en toekomstplannen van de stichting.

Lees meer

Sfeervolle intocht van Sinterklaas in Dokkum

Zaterdagmiddag 12 november 2022 kwam Sinterklaas weer naar Dokkum toe, nadat hij eerder die dag met het vliegtuig in Hellevoetsluis had bezocht. Sinterklaas kwam om 14:00 uur aan met zijn Pakjesboot ‘754’ in het Grootdiep. Samen met de strooipieten, stuntpieten, kofferpieten, Fryske Pieten, kokspieten, acrobaatpieten en natuurlijk de glutenvrije piet maakten ze er op de pakjesboot al een groot feest van. Bovendien was de pietenband er dit jaar ook weer bij. Honderden kinderen, ouders en grootouders, stonden vrolijk zingend langs de kant om de sint te verwelkomen.

Lees meer

Aankomende activiteiten

sep
10
za
2022
hele dag Expositie WAALSE FURIE
Expositie WAALSE FURIE
sep 10 – dec 31 hele dag
Expositie WAALSE FURIE
MUSEUM DOKKUM OPENT EXPOSITIE OVER DE OPSTAND VAN GEUZEN, BOEREN EN BURGERS TEGEN SPAANS BESTUUR. Vanaf 10 september is in Museum Dokkum een tentoonstelling over de Waalse Furie te zien.  Deze expositie maakt onderdeel uit[...]
dec
4
zo
2022
hele dag koopzondag
koopzondag
dec 4 hele dag
koopzondag @ Binnenstad Dokkum
Vandaag is er weer een koopzondag in de binnenstad van Dokkum bij verscheidene winkels.