Indrukwekkend familieconcert vrouwelijk Burgerkoor in DoRekerk


Zondagmiddag 26 mei werd de DoRekerk in Dokkum gevuld met de enthousiaste klanken van het Burgerkoor, bestaande uit zo’n25 vrouwen onder leiding van dirigente Mariëlle Lammers. De kerk, die tot de nok toe gevuld was met ongeveer 80 toeschouwers variërend van jong tot oud, werd getrakteerd op een muzikale middag die bol stond van emotie en plezier. Het koor opende met het tijdloze “The Rose” van Bette Midler, waarna talloze meezingers en Engelse en Nederlandse klassiekers voorbij kwamen zoals “Bad Moon Rising” van Creedence Clearwater Revival en Simon & Garfunkel’s “Sound of Silence”. Naast het koor zelf waren er ook bijzondere gastoptredens: Jan Keuning, Jetse van der Bij (shantykoor) en Christoph Noordzij (gitarist) brachten elk hun eigen unieke stijl en liedjes naar het podium. Het optreden werden met luid applaus ontvangen door het publiek.

Lees meer

Nieuw boek: over historisch onderzoek ‘Apothekers in Dokkum’

Op vrijdag 24 mei werd het derde deel van de reeks ‘Dockumer Granaetsjes’ gepresenteerd in het Museum Dokkum genaamd ‘Apothekers in Dokkum’ geschreven door Lisette Meindersma en Piet de Haan. In deze uitgave beschrijven ze 76 apothekers die in Dokkum actief zijn geweest of dat nog zijn. Lisette en Piet gaven uitleg over hun diepgaande onderzoek. De eerste exemplaren werden tijdens de boekpresentatie uitgedeeld. Ook was er een poppenhuis te bezichtigen in het museum dat een miniatuur apotheek uitbeeldde van apotheker Baas, afkomstig uit de jaren 1928-31.

Lees meer

Elfde editie Lentekriebels Festival Dokkum

Op 24 en 25 mei wordt het Lentekriebels Festival voor de elfde keer in Dokkum georganiseerd. Dit jaar wordt Lentekriebels gevierd met een muzikale pubquiz op vrijdag 24 mei en zaterdag 25 mei afgesloten met het eindfeest in de Arriva loods. Met artiesten als dj Dune, band Stoot en dj Maximum Force. Het middagprogramma dat op de Markt zou plaatsvinden is afgelast vanwege een uitvaart in de Grote Kerk. “We organiseren Lentekriebels Festival voor Dokkum met als doel mensen bij elkaar te brengen. We willen Jong en oud maar ook Dokkumers en volk van buitenaf verenigen. Dit evenement is mogelijk door de passie van een groep betrokken ondernemers,” aldus Jorrit Kemper, die zich bezighoudt met het organiseren en PR van Lentekriebels.

Lees meer

Fietselfstedentocht zorgt voor goede sfeer binnenstad


Pinkstermaandag wordt er in Dokkum weer gestempeld door de 15.000 deelnemers van de Fietselfstedentocht. Het is al 112 jaar dat sportievelingen deze tocht langs alle elf steden van Fryslân fietsen. Er komen niet alleen racefietsen voorbij, maar ook gewone fietsen, ligfietsen, tandems en in een enkel geval zelfs een hoge bi. De fietstocht zorgt voor veel drukte en gezelligheid in de binnenstad: er is op verschillende plaatsen gezorgd voor sfeervolle muzikale ondersteuning, koffie en appelgebak en er staan springkussens voor de kinderen, de terrasjes zijn goed gevuld en langs de kant staat veel enthousiast publiek de fietsers aan te moedigen. Na het stempelen op de Markt gaan de fietsers via de Grote Breedstraat en de Zijl op naar Leeuwarden. De route van 235 kilometer start en finisht traditiegetrouw in Bolsward.

Lees meer

Geslaagde eerste editie Vergeet Me Niet Fietstocht tegen alzheimer


Tijdens de eerste editie van de Vergeet-me-niet fietstocht deden ruim 150 deelnemers mee. De tocht werd georganiseerd door stichting Ik Ben Wil tegen alzheimer. De dorpen Mitselwier, Nijewier en Ie werden aangedaan. De bedoeling is dat de fietstocht een jaarlijks terugkerend event wordt waarop alle dorpen in gemeente Noardeast-Fryslân aan bod komen. Voor deze eerste editie zijn door vrijwilligers van de stichting en medewerkers van de gemeente vergeet-me-nietjes gezaaid. De bloemen bloeien in de maand mei naar verwachting prachtig lichtblauw en zijn bovendien een symbool voor Alzheimer.

Lees meer

Kort nieuws

Achtste editie van toptoernooi Bonifatiuscup

Achtste editie van toptoernooi Bonifatiuscup

Op donderdag 9 mei en vrijdag 10 mei a.s. wordt op het Tolhuispark de 8e editie van de Bonifatiuscup georganiseerd voor U13 en U15 teams. Het toernooi heeft met de succesvolle voorgaande edities naam gemaakt ver buiten Fryslân. Deelnemers en meereizende supporters...

Lees meer

Start aanleg kunstgrasveld in Harddraverspark

Op 27 februari 2024 heeft wethouder Rebecca Slijver de aftrap verricht voor de aanleg van het kunstgrasveld voor VV Dokkum in het Harddraverspark. De aanleg van het veld is onderdeel van de totale aanleg van het nieuwe park. Als de werkzaamheden vlot verlopen dan is het veld eind mei 2024 speelklaar.

Lees meer
Zalmactie voor Altijd Doen weer groot succes

Zalmactie voor Altijd Doen weer groot succes

De Zalmactie in Dokkum heeft maar liefst € 2.822,- voor Stichting Altijd Doen opgeleverd. Op donderdag 4 januari is de cheque met opbrengst door Lionsclub Dokkum-Bonifatius aangeboden aan de stichting. Opbrengst naar Stichting Altijd Doen Tine Schregardus van...

Lees meer