Op donderdag 9 mei en vrijdag 10 mei a.s. wordt op het Tolhuispark de 8e editie van de Bonifatiuscup georganiseerd voor U13 en U15 teams. Het toernooi heeft met de succesvolle voorgaande edities naam gemaakt ver buiten Fryslân. Deelnemers en meereizende supporters kijken dan ook uit naar volgende week. Pure voetbalbeleving voor de jeugd staat centraal op het Tolhuispark.

SC Stadskanaal titelverdediger
Er staat ook dit jaar een sterk deelnemersveld. SV Bon Boys uit Haaksbergen en CJVV uit Amersfoort zijn deelnemers van het eerste uur en zijn volgende week weer van de partij bij beide leeftijdscategorieën. Dat geldt ook voor deelname uit zustersteden Fulda en Crediton: maar liefst zeven teams uit deze Bonifatiussteden komen naar Dokkum. De organisatie is inmiddels in gesprek met andere nationaliteiten en hoopt volgend jaar een land toe te voegen aan de internationale deelname. Uit de regio nemen dit jaar VV Buitenpost, VCR, VV Zwaagwesteinde, naast gastvereniging Be Quick Dokkum, deel aan het toernooi. Voorts zijn alle drie de noordelijke provincies goed vertegenwoordigd.
SC Stadskanaal won vorig jaar bij zowel U13 als U15 de Bonifatiuscup. Beide teams zijn present om hun titel te verdedigen. GVAV-Rapiditas U13 en VV Hoogeveen U15 zijn op basis van prestaties dit seizoen in ieder geval stevige concurrenten van de Oost-Groningers. SV Bon Boys en JSG Westring komen bijna altijd goed voor de dag op de Bonifatiuscup en daarmee zijn ook hier de verwachtingen weer hoog. Be Quick Dokkum U15-1 maakt een sterk seizoen door en wordt door de kenners als outsider gezien.

Steun uit stad en regio
Vanaf de oprichting is ‘Voetbalbeleving voor de Jeugd’ het toernooimotto van de Bonifatiuscup. Het organisatieteam biedt voor de deelnemers een full service pakket: ontbijt, overnachting, lunches, diner, avondactiviteit is allemaal inbegrepen. Deze service vraagt veel qua mankracht en kosten. Maar de organisatie krijgt veel steun van trouwe lokale sponsoren, ondersteunende organisaties en maar liefst 80 vrijwilligers.
De echte voetbalbeleving is zeker bij de opening, finales en huldiging zichtbaar met veel extra’s. Alle teams krijgen veel wedstrijdminuten en echte knock out wedstrijden te spelen. Het complex is volledig aangekleed in de Bonifatiuscup huisstijl met o.a. beachflags, banners, vlaggen en foodtentjes. Freestyle voetballers Finn Eekkerk en Stefan Brattinga zorgen donderdag voor amusement. Burgmeester Johannes Kramer opent donderdag om 11:00 uur het toernooi.

De Bonifatiuscup heeft een eigen Instagram- en Facebookaccount waar voor, tijdens en vlak na het toernooi veel updates, foto’s en video’s worden geplaatst. Op de website van Be Quick Dokkum is een toernooipagina: https://www.bequickdokkum.nl/alles-over-de-bonifatiuscup-2024.