In het Dokkumer vragenuurtje ‘ondervragen’ we regelmatig een bekende of minder bekende Dokkumer het hemd van het lijf. In deze editie: Tim Cuperus.

Wie ben je en wat doe je?
Ik ben Tim Cuperus, woonachtig te burgum samen met mijn vriendin Wilma. Ik ben brouwer bij Brouwerij dockum van de merken Kald Kletske en Dutch IPA. 


Wat heb je met Dokkum?
In ben naar Dokkum gekomen toen ik ben begonnen met werken bij Brouwerij Dockum, destijds was het puur alleen de plaats waar ik werkzaam was. Echter, al snel groeide het uit naar een plaats waar ik ook graag kom in mijn vrije tijd.

Het mooiste plekje van Dokkum is?
De binnenstad van Dokkum vind ik erg mooi, het heeft een bepaalde charme met alle karakteristieke panden.

Welk plekje in Dokkum moet direct worden aangepakt om de stad mooier te maken?
De leegstaande oude vervallen panden/huizen moeten afgebroken worden en vervangen door iets wat zowel optisch als bruikbaar is voor Dokkum.

Maak de volgende zinnen af:
Parkeren in Dokkum is… goed te doen.

Dokkum is over tien jaar… een mooie onderscheidende stad in Friesland.

De nieuwe markt is… een verbetering van de oude situatie.

En dan de persoonlijke vragen, speciaal voor jou:

Waarom ben je bij Bierbrouwerij Dockum gaan werken?
Ik ben begonnen bij Brouwerij Dockum, omdat ik een unieke kans kreeg. Ik kreeg de kans om de droom van Sytze Hoogstins, oprichter Kald Kletske, te mogen verwezenlijken. Tevens was bierbrouwen een passie van mij, om dit beroepsmatig te mogen gaan doen was voor mij een mooie uitdaging die ik graag aan ging.

Wat zijn je werkzaamheden binnen het bedrijf?
Mijn werkzaamheden binnen het bedrijf zijn: bier brouwen, bier ontwikkeling, bier afvullen op blik, fles en fust, bestellen van brouwbenodigheden tot aan het facturen van geleverde bieren, aldus lekker afwisselend.

Je bent ook docent geweest in wiskunde en rekenen. Kun je hier iets over vertellen?
Voor ik brouwer was, heb ik 2,5 jaar als wiskunde/reken docent gewerkt op het Nordwin College te Leeuwarden. Ik ben hier destijds op 20-jarige leeftijd begonnen met lesgeven in het vak rekenen, waarbij ik het jaar erna ook wiskunde ben gaan geven en begeleider was van een blinde leerling.

Wil je in de toekomst weer het onderwijs in?
Het leuke van onderwijs is dat je mensen/leerlingen naar een hoger niveau tilt, dat was hetgene wat mij voldoening gaf. Op dit moment zijn wij als Brouwerij Dockum een erkend leerbedrijf waarbij ik al diverse stagiaires heb opgeleid, dit is voor mij een leuke bezigheid wat ik ook zeker wil blijven doen. Volledig het onderwijs in zal hem voor mij niet meer worden vrees ik, al wil ik wel doorzetten met het laten groeien van mensen/leerlingen en wie weet wat dat zal brengen.

Hoe gaat het nu met Brouwerij Dockum?
Goed, de vraag naar Kald Kletske en Dutch IPA is groot. We gaan onze productie hierin opschalen en hierbij nieuwe bieren ontwikkelen om zo de huidige selectie van bieren uit te breiden. Ook onze horeca is weer geopend en dit houdt in dat mensen weer heerlijk kunnen genieten in ons proeflokaal/terras van de huisgemaakte bieren met de bijpassende bites.

Wat vind je het leukste aan je werk?
De veelzijdigheid van werkzaamheden, geen dag is hetzelfde.

Hoe ziet een werkdag er voor jou uit?
Dat varieert per dag. Vaak is het brouwen en/of afvullen gecombineerd met schoonmaken, bier leveringen, bestellingen, rondleidingen of proeverijen.

Heb je nog dromen of wensen voor de toekomt?
Uitgroeien tot één van de mooiste brouwerijen van heel Nederland met een groot assortiment bieren die zowel nationaal als internationaal te verkrijgen zijn.

Wat doe je graag in je vrije tijd?
Leuke dingen doen met mijn vriendin of vrienden, darten, klussen en niet onbelangrijk, veel verschillende bieren drinken/testen.

Waar word je gelukkig van?
M’n vriendin, vrienden/kennisen, mooie auto’s, lekker weer en goed bier.

Keuzevragen:
Nieuws uit de krant of online? Online.

In de auto of op de fiets? Auto.

Online shoppen of de stad in? Online shoppen.

Om af te sluiten:
Heb je suggesties voor mensen die je in het Dokkumer vragenuurtje wilt zien?
Eelke Zwart.