In het Dokkumer vragenuurtje ‘ondervragen’ we regelmatig een bekende of minder bekende Dokkumer het hemd van het lijf. In deze editie: Jelle-André van der Hoek, medewerker Service & Sales bij Probo.

Wie ben je en hoe oud ben je?
Jelle-André van der Hoek en ik ben 29 jaar.


Wat doe je?
Ik ben medewerker Service&Sales bij Probo

Wat heb je met Dokkum?
Geboren en getogen in Dokkum, de familie van mijn vaders kant zijn ook allemaal Dokkumers. Ik heb mijn studie in Leeuwarden gedaan zodat ik mooi in Dokkum kon blijven wonen, daar heb ik nooit spijt van gehad. Ik hoef hier niet meer weg.

Het mooiste plekje van Dokkum is:
Mijn screensaver van de telefoon: het uitzicht vanaf de witte brug richting de Zijl. Met name richting kerst met de verlichting is dat echt een prachtig gezicht. Al is het uitzicht de andere kant op ook een stuk verbeterd met de nieuwe flats aan het water, een aanwinst voor Dokkum!

Welk plekje in Dokkum moet direct worden aangepakt om de stad mooier te maken?
De entree voor de boottoeristen van Dokkum: achter de oude Prinsfabriek, echt oude meuk daar. Ik vind het echt zonde dat dit een van de binnenkomsten van Dokkum is, hier zou toch meer van gemaakt moeten worden? Een jachthaventje? Daar moet echt verbeterd worden voor de toeristen.

Maak de volgende zinnen af:
Parkeren in Dokkum is… goed, ik ga niet zo vaak met de auto de stad in maar als dat wel zo is dan vind ik dat er genoeg aanbod is (behalve als het gratis is rond kerst, dan is het een drama).
Dokkum is over tien jaar… nog meer in trek met unieke winkels en concepten, nog positief bekender en populairder op regionaal en nationaal niveau.
De nieuwe markt is… tot mijn verbazing verrassend mooi, ik ben van tegenstander voorstander geworden.

Vragen, speciaal voor jou:

Verliefd, verloofd, getrouwd?
Ik ben single.

Je bent medewerker Service&Sales bij Probo, wat houdt dat precies in?
Het is vooral een adviserende rol richting onze klanten. De gesprekken zijn vooral telefonisch en ik probeer de klant te ontlasten, geef ze advies en stel offertes op. Ik stel vaak wel vier tot vijf vragen om er achter te komen wat de klant écht wil. Vooral het stukje relatiebeheer vind ik heel erg leuk: het contact met de klant, interesse tonen en ze zo goed mogelijk van dienst zijn.

Hoe ben je bij Probo terecht gekomen?
In 2014 ben ik begonnen in de productie en daar heb ik heel veel ervaring opgedaan. Tijdens mij studie Commerciële Economie heb ik hier een half jaar stage gelopen en daarna in dienst getreden. Mijn ervaringen van de productie komen in mijn huidige functie goed van pas!

Hoe is het om in zo’n jong en snel groeiend bedrijf te werken?
Ik ben heel blij dat ik hier werk! Probo heeft een warme sfeer en is een goede werkgever met genoeg mogelijkheden om door te groeien. Er werken hier momenteel circa 350 werknemers en de gemiddelde leeftijd is 29 jaar. Veel van mijn vrienden werken hier ook en een aantal collega’s zit ook in mijn voetbalteam, we houden zakelijk en privé prima gescheiden op kantoor!

Zo’n groot bedrijf in Dokkum, wat houdt dat in?
Het is prachtig om te zien wat Probo voor deze regio betekend. Door onze ontwikkelingen zijn niet alle nieuwe functies in te vullen door Dokkumers, hierdoor hebben we ook mensen uit de kop van Noord-Holland en Groningen bijvoorbeeld. Wanneer ik onze klanten een rondleiding geef door de fabriekshallen, waar we uitkijken op de weilanden, dan komt even het plattelandsgevoel naar boven. Hier hebben we nog zoveel mogelijkheden om uit te breiden, dat kan niet op veel andere plekken. We hebben het laatst geteld: het is ongeveer 1100 stappen van kantoor naar het einde van de nieuwste hal.

Wat zijn je hobby’s?
Voornamelijk voetbal. Op dinsdagavond speel ik met een vriendenploeg bedrijven-zaalvoetbal in de nieuwe sporthal bij het zwembad. Dit is een hele gezellige avond waarin we bloedfanatiek zijn, we gaan altijd voor de winst! We zoeken overigens nog vriendenteams of bedrijventeams die het leuk vinden een potje mee te voetballen. Op donderdag speel ik ook zaalvoetbal, in het team van Be Quick 1 en dan op vrijdagavond op het veld. Best veel voetbal dus. We hebben daardoor geen tijd om te trainen, maar ik denk ook niet dat dat zou helpen… We spelen al ruim zes jaar samen, mijn vrienden zie ik vooral tijdens het voetbal. Erg gezellig!

Heb je naast je drukke baan en voetballen nog tijd voor andere dingen?
Voetbal kijken!  Ik volg alle competities op TV en qua wedstrijden bezoeken ben ik een echte Feyenoorder, net als de goede kant van mijn familie. De afgelopen jaren gaat het wat op en neer met de resultaten dus ik heb al wat een dikkere huid gekregen…

Heb je nog meer dromen en ambities?
Ambities genoeg! De laatste tijd denk ik er steeds vaker over om meer voor Dokkum te betekenen. Zo zit ik bijvoorbeeld sinds kort in de sponsorcommissie van Be Quick, dat lijkt me een mooie uitdaging om op die manier iets voor de club te betekenen. Verder doe ik vooral aan mond-tot-mond-reclame voor Dokkum, ook voor onze klanten. Volgens mijn collega’s kan ik erg enthousiast over onze stad vertellen.

En alle ambities vinden plaats in Dokkum?
Zeg nooit nooit natuurlijk! Maar in principe heb ik hier alles wat ik mooi vind en kan ik volgens mij niet te lang uit Dokkum weg. Ik ben ook altijd erg geïnteresseerd in de geschiedenis van Dokkum: wat is hier vroeger allemaal gebeurd? Dat vind ik leuk om te weten. De verhalen van mijn geschiedenisleraar waren ook zo interessant, eigenlijk had ik geschiedenisleraar moeten worden. Net als meer mensen in mijn familie. Wellicht kan ik deze interesse in de toekomst anders invullen, voor Dokkum. Daar ga ik eens over nadenken.

Keuzevragen:
Nieuws uit de krant of online?  Online, dat is het meest recent.
In de auto of op de fiets?  Fiets
Online shoppen of de stad in? Ik moet eerlijk zeggen dat het vaker online is, maar als ik weet dat het in Dokkum verkrijgbaar is dan ga ik veel liever de stad in.

Om af te sluiten:
Heb je suggesties voor mensen die je in het Dokkumer vragenuurtje wilt zien?
Jelmer Mullender.