Voor onze rubriek Zomerwerkers nemen we iedere week van de zomervakantie een kijkje bij Dokkumers wiens werk (grotendeels) in de zomer plaatsvindt of voor wie de zomer het drukste seizoen is. In deze laatste editie: Astrid Meijer, eigenaresse van de tapasbar Zelle Bar-Bistro.

Wie ben je, wat doe je en hoe lang ben je daar al mee bezig?
Mijn naam is Astrid Meijer en ik ben eigenaresse van Bar Zelle in Dokkum. Zelf sta ik voornamelijk in de keuken, maar als eigenaresse houd ik me natuurlijk met de hele onderneming bezig, van a tot z. In september 2018 opende Bar Zelle haar deuren, dus komende maand doe ik dit nu alweer bijna vier jaar.

Wat maakt werken in de zomer anders dan in de winter?
We hebben het in het zomerseizoen veel drukker bij Bar Zelle, vooral op onze terrasboot. Ik vind het hartstikke leuk om zomers allerlei buitenlandse toeristen te mogen ontvangen. Heel Dokkum is trouwens in de zomer op zijn gezelligst! De sfeer zit er goed in, mensen zijn vrolijk en relaxed en pakken lekker een terrasje of gaan met de boot de grachten op, de Admiraliteitsdagen komen er weer aan… heerlijk!

Is dit seizoen anders dan de afgelopen twee corona-seizoenen met lockdowns?
Jazeker. Een groot deel van 2020 en 2021 waren wij dicht of maar beperkt open, dus dit seizoen is het natuurlijk weer even wennen aan die ouderwetse drukte. Ik merk dat er deze zomer veel meer buitenlandse toeristen bij Bar Zelle op het terras zitten en een hapje komen eten. Die heb ik de afgelopen jaren gemist. In 2020 kregen we van de gemeente voor het eerst een vergunning voor onze terrasboot, omdat we toen binnen (bijna) geen gasten mochten ontvangen. Die boot ligt er nog steeds. Het is een mooie oplossing en ik hoop dat deze nog lang mag blijven. Ideaal, zo’n terras op het water!

Wat is het mooiste aan werken in Dokkum?
Ik kom oorspronkelijk uit Leeuwarden, maar ik heb in de afgelopen vier jaar veel van Dokkum kunnen zien en ontdekken. Wat een ontzettend mooi en gezellig stadje! En ons plekje is natuurlijk goud waard.
Ik heb naast Dokkum zelf ook veel Dokkumers leren kennen. Gek genoeg zijn dat er alleen nog maar meer geworden tijdens de lockdowns. Toen deden we veel aan bezorging, waardoor onze klantenkring alsmaar groeide. Een aantal van hen komt ook nu nog vaak langs bij Bar Zelle. Hartstikke leuk!