Francien en Marjan zitten aan de koffie op de Simmerdream, een prachtige zeeschouw uit 1974. Rob komt net terug van even sneupen in een paar winkels. Rob en Marjan komen uit Adorp (vlakbij Groningen) en vriendin Francien vaart dit jaar voor de derde keer gezellig met ze mee. “We hebben drie weken vakantie en gaan altijd met de boot. En iedere keer weer komen we in Dokkum terecht. We hebben hier zelfs een keer een huis bezichtigd omdat we hier wilden blijven wonen!”.

Dorps gevoel
Eergisteren kwamen ze in Dokkum aan vanuit Lauwersoog, de vaste ligplaats van de boot. Nu liggen ze naast de Altenaburg bij de camperplaats. “Dokkum is gewoon heel erg leuk. En het is fijn om niet in een jachthaven te hoeven liggen. Dit is een leuke stad met fijne terrasjes en zulke vriendelijke mensen! Echt een stad met een dorps gevoel.”


Shoppen
De vakantie is nog maar net begonnen voor het stel, dus er wordt nu vooral gerelaxt. “We hebben niet zoveel plannen voor vandaag. We gaan vooral genieten van de rust, samen met hondje Pippa die voor het eerst mee is. Over een paar dagen varen we weer verder, waarschijnlijk richting Grou. Misschien komen de kleinkinderen ook nog langs. Die varen dan een weekendje of een weekje mee”. Samen shoppen staat nog wel op het programma. Marjan: “Francien en ik winkelen graag samen. Dan heeft Rob even rust”.

Foto: Marit Anker | Tekst: Marieke Andringa