Bij verenigingen en stichtingen zijn achter de schermen vaak vele vrijwilligers actief betrokken. In-Dokkum gaat in deze nieuwe rubriek op zoek naar achtergrondverhalen van verenigingen én de mensen die actief zijn binnen die vereniging. Soms als drijvende kracht, soms als helpende hand. Deze week een gesprek met Marieke van Dijk, secretaris van Hockeyclub Dokkum. 

“Als ik kan blijven hockeyen”
De vereniging bestaat sinds april 2020. “Er bestond in Dokkum nog geen hockeyclub en de zoon van Niek (de voorzitter) wilde op één voorwaarde verhuizen vanuit het buitenland naar Nederland: “als ik kan blijven hockeyen”. Niek heeft zich aan zijn belofte gehouden en ervaarde als snel dat er meer animo was. Van het één kwam het andere”, vertelt Marieke van Dijk. “Bij de vereniging geven we trainingen, doen we mee aan de KNHB-competitie, organiseren we leuke activiteiten tussendoor en zijn we druk bezig met het realiseren van een eigen kunstgrasveld”, voegt Marieke toe.


Speelplezier en positiviteit
“Speelplezier en positiviteit vinden wij belangrijk bij onze club. Het “eigen kunnen” staat centraal, we proberen het beste in iedere sporter, vrijwilliger of andere betrokkene naar boven te halen. Daarnaast vinden we de breed motorische ontwikkeling erg belangrijk en zijn we daarom een samenwerking aangegaan met Vitaleer. Als je ook geïnteresseerd bent in hockey, iedereen mag gebruik maken van 3 gratis proeflessen. Je kan je simpel aanmelden door een inschrijfformulier via de website in te vullen, zonder nog enige verplichtingen”, legt Marieke uit.

Bestuur en toekomst
“We bestaan uit een driekoppig bestuur. Niek is voorzitter, Wietske penningmeester en Marieke is secretaris. Binnenkort zal er een wisseling in het bestuur plaats vinden. De club is al van dermate omvang dat alle helpende handen welkom zijn”, benadrukt Marieke. “De focus ligt nu op het realiseren van een eigen kunstgrasveld en daarna een clubgebouw. Hierbij werken we samen met KV de Granaet onder de stichting. We zullen de accommodatie gaan delen en de velden zullen multi inzetbaar zijn. Daarnaast is er het idee om eventueel een BSO te creëren in hetzelfde nog te realiseren gebouw. Hiervoor zijn gesprekken gaande en is een enquête verstuurd. We kijken uit naar een prachtig sportpark waarin van alles mogelijk is!” Aldus de enthousiaste Marieke van Dijk.