Stichting Altijd Doen organiseert al sinds 2012 ieder jaar een zomeruitje speciaal voor basisschoolkinderen en hun ouders. De stichting is een organisatie die in 2006 in het leven is geroepen door een groep enthousiaste Dokkumers die graag iets extra’s wilden doen voor die mensen die het in het dagelijks leven niet altijd even gemakkelijk hebben. Dit zomeruitje dat ze organiseren is speciaal voor de basisschoolkinderen (4 t/m 12 jaar) uit Dokkum, van wie de ouders niet over de financiële middelen beschikken om op vakantie te gaan. Het gaat om kinderen die vanwege bijvoorbeeld werkloosheid, echtscheiding of andere gezinsredenen geen kans hebben op een leuke vakantie.

Wat houdt het zomeruitje in?
Op 16 juli zullen een aantal vrijwilligers van Altijd Doen met de opgegeven kinderen en de hun ouders afreizen naar een leuke locatie in Noord-Nederland alwaar de kinderen naar hartenlust kunnen zwemmen en genieten van de attracties. Uiteraard zorgt Altijd Doen ook dat de gezinnen genoeg te eten en te drinken krijgen gedurende de hele dag. Het doel van de stichting is om deze kinderen samen met hun ouders een vakantiegevoel te geven en hen een fijne dag te bezorgen.


Er is nog plek om je op te geven voor het zomeruitje! Meld je uiterlijk 8 juli aan door een mailtje te sturen naar info@altijddoen.nl.