In het Dokkumer vragenuurtje ‘ondervragen’ we regelmatig een bekende of minder bekende Dokkumer het hemd van het lijf. In deze editie: Sabine Hiemstra, zelfstandig lifestyle- en businesscoach.

Wie ben je?
Sabine Hiemstra, 25 jaar en ik kom uit Dokkum.


Wat doe je?
Ik ben lifestyle- en businesscoach.

Wat heb je met Dokkum?
Ik ben geboren en getogen in Dokkum. Dokkum voelt als eigen voor mij. Ik hou van het kleine en persoonlijke.

Het mooiste plekje van Dokkum is:
Ik hou erg van de binnenstad zelf en van de Bolwerken. Altijd lekker en vooral gezellig om even een blokje om te gaan.

Welk plekje in Dokkum moet direct worden aangepakt om de stad mooier te maken?
Ik kan zo niet één plek aanwijzen. Ik vind het wel belangrijk dat er veel te doen is in de stad en er blijvend evenementen georganiseerd worden.

Maak de volgende zinnen af:
Parkeren in Dokkum is… prima te doen. In de stad zelf doe ik het meeste op de fiets.
Dokkum is over tien jaar… een toeristische en ondernemende stad.

Tien vragen, speciaal voor jou:

Wat doe je precies als lifestylecoach?
Ik help mensen op het gebied van gezondheid, persoonlijke groei, tijd, geld en plezier. Enerzijds met pure Aloë Vera producten op basis van beauty, vitaliteit en sport. Anderzijds begeleid en coach ik meiden om hun eigen business hierin op te bouwen en daarmee een inkomen te creëren.

Hoe is dit ontstaan?
Zelf gebruikte ik de producten van Aloë Vera al, wat een positieve werking op mij had. Dit wilde ik andere mensen ook graag laten ervaren. Ik heb me er vervolgens verder in verdiept en zag dat er een goed carrière plan achter zat.

Wat heeft je dit gebracht?
Ik kan werken met wie ik wil, wanneer ik wil, en waar ik wil. Ik werk met mensen die mij positieve energie geven. Het werk heeft mij persoonlijke groei, veel vrijheid en plezier gebracht.

Wat is je achtergrond?
Ik heb gewerkt als visual merchandiser bij H&M, dit kun je zien als etaleur/stylist. Hier heb ik ook mijn opleiding in gehad. Daarnaast had ik altijd al een passie voor sport en toen dit op mijn pad kwam heb ik besloten hierin verder te gaan.

Sport je veel?
Ik sport drie keer per week, meestal in de sportschool. In de sportschool heb ik mijn sociale contacten en vind het heerlijk om mijn hoofd leeg te maken.

Hoe vinden mensen jou?
Vaak via mond op mond reclame. Daarnaast deel ik veel van mijn persoonlijke ervaringen. Ook op Instagram kunnen mensen mijn dagelijkse dingen volgen, zoals sport, voeding, coach gesprekken en leuke belevenissen.

Gaat het verder dan Dokkum en omstreken?
Zeker, door de hele Benelux en ook wereldwijd. Deze business zit al in 161 landen. Hierdoor heb je groot bereik en gaat het zeker verder dan Dokkum en omstreken. Ook ik probeer nu in heel Nederland voet aan de grond te krijgen.

Wat is jouw missie?
Mijn missie is om jonge en ondernemende vrouwen te laten zien dat er ook een andere vorm van ondernemerschap en geld verdienen is.

Heb je het niet heel druk?
Dat valt mee, als het maar leuke drukte is! Ik kan met dit werk mijn tijd zelf indelen, dat is erg fijn. In de tijd dat ik werk is focus wel belangrijk voor mij. Naast het werk maak ik ook altijd tijd vrij om met vrienden af te spreken. Ik hou van mensen om me heen!

Heb je een droom die nog niet vervuld is?
Mijn vriend en ik gaan heel graag naar Ameland. Het zou heel erg fijn zijn om hier een vakantiehuisje te hebben, dat is wel een droom. We hebben het ook wel eens over een jaar naar het buitenland gaan, ook een leuke droom! En overal ter wereld kan ik dit werk meenemen, ook wel erg handig natuurlijk.

Keuzevragen:
Nieuws uit de krant of online? Online.
In de auto of op de fiets? Liefst op de fiets.
Online shoppen of de stad in? Winkelen in de stad.

Om af te sluiten:
Heb je nog suggesties voor mensen die je in het Dokkumer vragenuurtje wilt zien? Marieke van Dellen, zij is eigenaar van By-Mar. Gevestigd shop in shop bij Boonstra Bloemen in Dokkum.

 

Deel dit bericht: