Dirk Steringa
In het Dokkumer vragenuurtje ‘ondervragen’ we regelmatig een bekende of minder bekende Dokkumer het hemd van het lijf. In deze editie: Dirk Steringa van BDD Bezorgdienst Dokkum.

Wie ben je?
Dirk Steringa, 33 jaar oud, uit Dokkum.
Wat doe je?
Ik ben eigenaar van BDD Bezorgdienst Dokkum.
Wat heb je met Dokkum?
Geboren en getogen! Ik heb in Leeuwarden en Groningen gewoond en ben sinds een aantal jaren geleden weer terug in Dokkum.
Het mooiste plekje van Dokkum is:
Bij de Molen, aan het water. Hier zitten we regelmatig op een bankje met een ondergaande zon. Zaken bespreken, ontwikkelingen doornemen, maar vooral om te relaxen.
Welk plekje in Dokkum moet direct worden aangepakt om de stad mooier te maken?
Ik heb niet zozeer één plek die ik zou kunnen aanwijzen. Om beter in te kunnen steken op toerisme zou ik als stad Dokkum meer lef tonen, een voorbeeld nemen aan een stad als Sneek. Gelukkig zijn er al heel veel initiatieven gaande in de binnenstad.

Maak de volgende zinnen af:
Parkeren in Dokkum… is in mijn beleving beter dan voorheen.
Dokkum is over tien jaar… een stad die echt meedoet met andere vergelijkbare steden.
Bezorgen in Dokkum is… het goedkoopst via BDD!

Tien vragen, speciaal voor jou:

Hoe lang doe je dit al?
Nu bijna anderhalf jaar.

Wat heb je daarvoor gedaan?
Ik heb SPH gestudeerd in Leeuwarden en jaren in de hulpverlening gewerkt, vooral in het jongerenwerk. Na een aantal jaar gaf dit werk mij geen voldoening meer en wilde ik iets anders gaan doen.

En daarna?
Ik kwam op het idee om samen met mijn goede vriend Sjoerd te beginnen met het maken van stroopwafels vanuit een omgebouwde blauwe caravan/FoodVan. Die noemden we de Blue Lagoon. Na twee jaar hebben we dit concept inclusief de caravan verkocht en ben ik gaan reizen in Zuidoost Azië. In die tijd hadden we onze huidige bus al, die is gebleven. Na Azië kwam ik op het idee om een bezorgdienst te starten.

Waarom bezorger?
Ik hou ervan om mensen blij te maken. In alles wat ik doe. En als je iemand iets bezorgt en die persoon wordt daar heel blij van, dan is dat toch mooi? Het vervoermiddel, de VW Transporter, die hadden we al.

Waar ben je als bezorger allemaal geweest?
We komen in heel West-Europa.

Hoe kom je aan de opdrachten?
Die komen overal vandaan. Via mail, Marktplaats, Facebook, telefoon. Zowel voor zakelijke als voor particuliere opdrachten krijgen we steeds meer aanvragen. Ik probeer er voor te zorgen dat we overal vindbaar zijn. Zo hebben we ook een advertentie in Heerenveen staan; dat ligt wat centraler ten opzichte van Dokkum, voor klandizie uit de Randstad.

Gekste opdracht?
Vorige week nog had ik een bijzondere aanvraag: of ik twee puppy’s uit een kennel in Wales wilde halen. Dit is toch niet door gegaan. Verder vervoer ik van alles, van kleine pakketjes, diverse meubels tot flipperkasten.

Op je website staat ook een Montageservice, ben je zo handig?
Ja ontzettend handig! Het komt af en toe voor dat we een bank of kastje ook in elkaar zetten op het adres waar we bezorgd hebben. Ik ben geen verhuisbedrijf hoor, dat is van een ander kaliber.

Doe je dit alleen?
Ja dit is een eenmanszaak. Als ik hulp nodig heb dan gaat mijn goede vriend Sjoerd mee.

Waar gaan de gesprekken dan over?
Over muziek, eten en drinken vooral. We besteden de tijd wel vaak nuttig.

Keuzevragen:
Nieuws uit de krant of online? Online.
In de auto of op de fiets? In de auto.
Online shoppen of de stad in? Online shoppen.
Monteren of bezorgen? Bezorgen.

Om af te sluiten:
Heb je nog suggesties voor mensen die je in het Dokkumer vragenuurtje wilt zien?
Annie Sonnema, van Leaf Minsk. Zij is mijn schoonmoeder en een paar maanden geleden gestart met haar onderneming als gezelschapsmaatje.

Deel dit bericht: