De lessen van SUP Skool Dokkum gaan deze week van start en komend Hemelvaartsweekend wordt ook de SUP verhuur weer geopend. Eigenaresse Jacqueline Visser en haar team zijn helemaal klaar voor een nieuw SUP seizoen. Met de vernieuwde website sluit de SUP Skool nog meer aan bij de groeiende vraag naar boardverhuur en SUP-lessen.

Groeispurt voor suppen
Suppen is ongekend populair, dat merkt ook Jacqueline: “De vraag naar de verhuur van boards en het volgen van lessen blijft groeien. Afgelopen winter hebben wij daarom behoorlijk geïnvesteerd en ingekocht op deze populariteit. Niet alleen in aantallen SUP’s maar ook in versterking van het team. Dit seizoen worden de beginnerslessen door Wypkje, Connie en Atty gegeven, waardoor ik de technieklessen kan uitbreiden. Zoals bijvoorbeeld Paddle Fit, wat een combinatie is van fitness en suppen: een interval- en spiertraining. Verder staan er veel andere lessen, clinics, toertjes en activiteiten op de planning. Zo voegen we SUP Yoga, Full Moon SUP en Friday Night SUP toe, plus ook SUP Kids en verschillende activiteiten in samenwerking met bijvoorbeeld de Buurtsportcoaches.”


Suppen verbindt
Een vol seizoen in het vijfde jaar van SUP Skool Dokkum, precies wat Jacqueline voor ogen heeft. “Ik wil graag zoveel mogelijk mensen kennis laten maken met deze prachtige sport. Het beleven van de natuur op een andere manier. Suppen verbindt enorm! Ik zie ook nieuwe vriendschappen ontstaan tijdens de lessen. Dat maakt het runnen van SUP Skool Dokkum écht prachtig”, legt Jacqueline uit. Daarnaast brengt suppen ook persoonlijke doelen met zich mee. Zo supte Team Dokkum, namens SUP Skool Dokkum, afgelopen jaar de zondagsetappe van de SUP-Elfstedentocht en stelt Jacqueline zichzelf voor dit jaar als persoonlijk doel de volledige tocht in vijf dagen af te leggen op de SUP. “Je moet als Friese vrouw een keer een Elfstedentocht afleggen!”, vindt Jacqueline.

Kanoverhuur
Ook investeerde de SUP Skool in het vernieuwen van de website. Hierdoor is het vanaf nu mogelijk om online in te schrijven voor de lessen én het reserveren van de SUP boards. Sinds vorig jaar worden ook kano’s verhuurd. “We merkten dat ook die vraag er is. We zijn daar immers toch, dan spelen we er graag op in. Dus liggen er ook zes eenpersoons en twee tweepersoons kano’s plus een Canadese Kajak.

Schone grachten
Vanaf de vertrouwde opstapplek – tegenover molen Zeldenrust – is de SUP Skool niet meer weg te denken langs de Dokkumer grachten. “We zijn heel blij dat we komend SUP seizoen opnieuw dit plekje kunnen gebruiken. We zijn hier goed zichtbaar voor de toeristen en zijn daarmee een ambassadeur voor de stad. Bovendien houden we de grachten van Dokkum schoon. We hebben in maart alvast weer meegedaan aan de SUP Clean-up, maar ook tijdens onze lessen nemen we zwerfaval mee. Zo geven we ook nog een stukje bewustwording mee!”, vertelt Jacqueline.