Vanaf zaterdagmiddag 16 oktober is het mogelijk om op de Markt in Dokkum gratis te ‘testen voor toegang’. Deze testlocatie is gecombineerd met het uitgiftepunt van de coronapolsbandjes en bevindt zich dus eveneens aan de Markt in Dokkum. Vanaf vrijdag 15 oktober 2021 is een bezoek aan de horeca in Dokkum op vrijdag en zaterdag mogelijk met een polsbandje als coronatoegangsbewijs. Dokkum volgt hiermee het voorbeeld van andere steden die hier al mee werken. Bezoekers van de horeca hoeven hierdoor maar één keer per dag hun QR-code te laten scannen en hun legitimatiebewijs laten zien.

‘Testen voor toegang’ ook op Markt
Het was zaterdagmiddag direct druk bij de ‘testen voor toegang’ mogelijkheid in Dokkum. Met uitzondering van de eerste 10 dagen van oktober (toen kon dit tijdelijk even in sporthal de Trimmer), moesten inwoners van deze regio tot nu toe naar Leeuwarden of Drachten reizen voor ‘testen voor toegang’. Het is wel verplicht om een afspraak te maken via de website testenvoortoegang.org. De Dokkumer testlocatie is vooralsnog alleen open op vrijdag en zaterdag. Afhankelijk van de testbehoefte wordt gekeken of er op andere dagen van de week ook testen kunnen worden afgenomen.


Checkpoint
Horecabezoekers die een polsbandje willen, moeten hun coronatoegangsbewijs (CTB) en een identiteitsbewijs laten zien. Dat kan bij de speciaal ingericht ‘checkpoint’ op de Markt in Dokkum. Na de controle daar krijgen de bezoekers een bandje. De polsbandjes zijn alleen op de dag van uitgifte geldig en hebben elke dag een andere kleur. Het controlepunt is de komende weken op vrijdag geopend tussen 14.00 en 23.00 uur en op zaterdag tussen 11.00 en 23.00 uur. Aan een sticker op het raam valt op te maken dat de horecagelegenheid meedoet met de polsbandjes. Het blijft ook gewoon mogelijk om het coronatoegangsbewijs in combinatie met het ID-bewijs te laten scannen voor een bezoek aan een horecagelegenheid.