In de rubriek ‘Ondertussen bij’ nemen we een kijkje bij bedrijven in Dokkum of Dokkumer ondernemers. Soms hebben ze nieuws, soms openen ze deuren die anders gesloten blijven en af en toe vertellen ze een verhaal dat bij het ‘grote publiek’ niet bekend is. In deze editie nemen we een kijkje bij Joy for People Gospel Choir.

Na een welverdiende zomerstop is Joy for People Gospel Choir uit Dokkum weer gestart met de wekelijkse repetities. Er wordt druk geoefend voor een dubbelconcert op 28 oktober en ook voor kerst zijn de voorbereidingen gestart. Ondertussen is men naarstig op zoek naar nieuwe leden, want het koor kan nog wel wat versterking gebruiken.


Dubbelconcert 28 oktober
Het koor bestaat uit ongeveer twintig zangers en wordt begeleid door een uitgebreide band. Onder leiding van de nieuwe dirigent Albertus de Jong is de groep zich aan het voorbereiden op een dubbelconcert op 28 oktober. Dokkum is een dusdanig muzikale stad, dat hier plek is voor een aantal kwalitatief sterke muziekverenigingen. Twee daarvan; Joy for People en Fanfare Oranje gaan op 28 oktober samen het podium delen in De Doelstien te Dokkum.

Voorbereidingen voor Kerst
Dit jaar zal Joy for People met Kerst anders optreden dan iedereen gewend is. Waar men al dik 40 jaar traditioneel op eerste kerstdag een kerstconcert gaf in De Fontein, zal het concert dit keer enkele dagen eerder plaatsvinden, op zaterdag 22 december ’s avonds om 20:00 uur. Daarnaast zijn er voor de kerstdagen nog optredens in Stiens, Grootegast en Hijkerveld.

Op zoek naar nieuwe leden
Joy for People is een groep mensen die gedreven en gepassioneerd muziek maakt. Het koor is zeer hecht en heeft een goede reputatie in zowel binnen- als buitenland. Het repertoire varieert van ingetogen ballads tot uitbundige gospelrock, van a capella tot stevig begeleide gospel van groovy ritmes. Samen plezier maken, het geloof uitdragen en niet vergeten te zingen; dat is wat Joy for People doet. Op dit moment is men naarstig op zoek naar nieuwe leden. Het koor kan nog versterking gebruiken in alle stemgroepen. Dat het niveau hoog ligt, of dat je het erg druk krijgt als je bij Joy for People zingt, is niet zo, zegt één van de leden Peter Holwerda: “Een groot deel van de leden leest geen noten; niet ieder kan zomaar even thuis een nummer instuderen; niet ieder houdt van solo zingen. Wat ieder wel heeft is liefde voor muziek. Joy for People is vooral plezier en gezelligheid en muziek maken op een leuk niveau. Al 46 jaar lang is muziek maken de drijfveer voor de leden en we willen dit nog jaren blijven doen”.

De repetities vinden altijd plaats op maandagavond en iedereen is welkom om een keer te komen kijken. Meer informatie over Joy for People is te vinden op www.joyforpeople.nl

Deel dit bericht: