Op vrijdag 30 november wordt de natuurfilm “WAD – Overleven op de grens van water en land” in Theater Sense vertoont. Voorafgaand aan de film vertelt Ruben Smit (filmregisseur, ecoloog & natuurfilmer van WAD)  over de langdurige observaties en bijzondere filmtechnieken die nodig waren om deze film te maken. Deze unieke avond wordt georganiseerd door de vier filmhuizen Bios Burdaard, De Ynset Holwerd, Filmhuis Kollum en Filmhuis Dokkum.

UNESCO Werelderfgoed
Volgens filmmaker Ruben Smit verdient het waddengebied een echt goede natuurfilm: “Een film die jou als kijker doet verwonderen en laat zien hoe ongelooflijk bijzonder maar ook kwetsbaar dit unieke gebied op wereldschaal is. De film brengt het ecosysteem in beeld als nooit tevoren, laat de bijzondere ethische kanten zien maar ook hoe dynamisch en groots dit UNESCO Werelderfgoed is. Een film die gemaakt moest worden.”


De afgelopen 5 jaar is er door een crew van 15 man gefilmd in het hele Nederlandse waddengebied. Op basis van 300 draaidagen met 500 uur aan filmmateriaal is de film WAD gemaakt. Samen met het geluid, bijvoorbeeld 40 geluiden van zand of 70 geluiden van zee, word je als kijker meegenomen onder het ijs, in het zand en op het wad.

Vier filmhuizen in Noardeast-Fryslân
Vooruitlopend op de nieuw gemeente Noardeast-Fryslân wordt deze unieke filmavond georganiseerd door de vier filmhuizen die deze nieuwe gemeente rijk is. De vier filmhuizen hebben elk hun eigen filmprogramma maar werkten alvast samen vooruitlopend op Noardeast-Fryslân: “Want hier leven we immers op de grens van water en land”.

De vertoning van WAD – Overleven op de grens van water en land is op 30 november 20:00u in Theater Sense (zaal open vanaf 19:30u).
De toegangsprijs is in de online voorverkoop € 10,00 en vooraf aan de vertoning aan de kassa € 12,00 (let op: aan de kassa is pinnen niet mogelijk).

Deel dit bericht: