Op woensdagavond 7 november waren de lijsttrekkers of vertegenwoordigers van de politieke partijen waarop 21 november a.s. gestemd kan worden, uitgenodigd bij de stichting JP van den Bent. Bij de woonlocatie van de stichting, aan de Oostersingel, was de groepsruimte mooi ingericht om de lijsttrekkers of vertegenwoordigers te kunnen ontvangen.

De bewoners van de stichting zijn mensen die op een bepaalde manier extra zorg en ondersteuning nodig hebben bij hun leven, het doel van de avond was dan ook om ook hen goed te informeren over wat stemmen precies is, wat het belang van stemmen is en welke partijen er dan allemaal zijn en waar die voor staan.


Tijdens de informatieve avond hebben de lijsttrekkers zichzelf, maar ook de partij waar ze voor staan voorgesteld en hun belangen op een begrijpelijke manier uitgelegd aan de bewoners. Ook was er voor de bewoners de mogelijkheid om vragen te stellen aan de lijsttrekkers, van deze mogelijkheid werd dan ook uitgebreid gebruik gemaakt. De vragen die vooral opkwamen bij de bewoners waren vragen over de sociale werkplaats, wonen vanuit de WMO, een prikkelarme winkelavond en vervoer van en naar de dagbesteding. Niet alleen voor de bewoners bleek het een leerzame avond te zijn, ook de vertegenwoordigers van de partijen gaven aan meer geleerd te hebben over de beleefwereld en de belangen van de bewoners van de JP van den Bent stichting.

Aanwezig waren de landelijke partijen de ChristenUnie, de VVD en het CDA. Daarnaast waren ook een aantal lokale partijen aanwezig, de WaddenPartij, S!N (Sociaal in Noardeast-Fryslân), FNP, ELP-NEF (Eerste Lokale Partij Noardeast-Fryslân) en Gemeentebelangen Noardeast-Fryslân.

Foto’s en tekst: Nynke Mellema.

 

 

Deel dit bericht: