Zaterdag 13 december verzamelde het eerste van de Granaet zich al vroeg om af te reizen naar Bedum. Hier stond al vroeg in de middag, om 13.00 uur, de wedstrijd tussen DWA/Argo 1 en de Granaet 1 op het programma. De voorbereiding was anders dan normaal. In eerste instantie omdat de Granaet niet gewend is vroeg in de middag te spelen, maar ook was de zaal praktisch leeg toen de Granaet aankwam. Desondanks moest de Granaet zich focussen op de wedstrijd die om 13.00 uur van start zou gaan. Dat focus nog iets is waar de Granaet aan moet werken blijkt uit de eerste fase van de wedstrijd. Binnen enkele minuten keek de Granaet al tegen een 0-2 achterstand aan, omdat het verdedigingsvak van de Granaet niet op scherp stond.

DWA/Argo daarentegen stond wel op scherp en trok direct in de eerste fase de wedstrijd naar zich toe. De Granaet was verrast door deze snelle en scherpe start van de tegenstander, maar liet zich niet direct uit het veld slaan. Door afstandsschoten van Selle Walsma en Ronald de Jager wist de Granaet de achterstand minimaal te houden. Het tweede aanvalsvak van de Granaet had het wederom moeilijk, maar door overtredingen aan de kant van de tegenstander kon dit vak toch mee scoren. De Granaet besefte dat het een stapje bij moest zetten als ze de wedstrijd nog wilden winnen. Het eerste aanvalsvak deed goede zaken door de juiste mensen op de juiste plaats te zetten en dit werd beloond door twee doelpunten van Ronald de Jager.

Met deze twee doelpunten stond de Granaet op gelijke hoogte met de tegenstander met een magere stand van 5 tegen 5. Door onnodige fouten in de verdediging was het DWA/Argo die de voorsprong weer pakte, maar deze fouten konden enigszins gecompenseerd worden in de aanval. Door een mooi afgeronde vrije bal van Daniël Hoogeboom en een doorloopbal van wederom Ronald de Jager kon de Granaet net voor rust de voorsprong te pakken, stand was 6-7. In de rust veranderde de coach van de Granaet de tactiek van ons eerste verdedigingsvak en werd benadrukt dat we moesten blijven scoren. Verandering van tactiek in het eerste verdedigingsvak bleek goed uit te pakken, want de Granaet wist de magere voorsprong uit te bouwen naar drie doelpunten verschil. De stand was nu 6-9 in het voordeel van de Granaet, maar de wedstrijd was nog niet gespeeld en dit voelde DWA/Argo ook. Zij konden terug komen tot een stand van 8-9 door ongeconcentreerd verdedigen aan de kant van de Granaet. In deze fase van de wedstrijd werd het nog spannend, maar de Granaet wist, af en toe met moeite, de voorsprong te behouden. Nog een keer wist DWA/Argo dichtbij te komen, maar door doelpunten van Jente Jager, Ronald de Jager en Daniël Hoogeboom kon de Granaet de wedstrijd uitspelen.

Na 30 minuten spelen stond er dan ook een stand van 10-13 op het scorebord in het voordeel van de Granaet. Volgende week speelt de selectie van de Granaet thuis tegen de selectie van it Fean. Om 20.20 uur neemt het tweede van de Granaet het op tegen het tweede van it Fean. Om 21.30 uur is het de beurt aan de beide eerste teams.