Dinsdagmiddag werd bekend gemaakt dat bouw7 wordt overgenomen door Exact, een toonaangevende Nederlandse leverancier van cloud-software voor het MKB (bedrijven met twee medewerkers of meer) in de bouwsector. Op deze manier is het mogelijk voor de bedrijven om sneller te innoveren. Samen kunnen ze straks meer dan de helft van de totale markt bedienen.

Concurrentiekracht vergroten
Door de dertig jaar ervaring in de bouwsector ziet Exact veel mogelijkheden om bouwondernemingen te ondersteunen met innovatieve cloud-software. De softwareleverancier heeft al 3.700 bouwbedrijven als klant die Exact gebruiken voor de boekhouding. De combinatie Exact Online en bouw7 koppelt projectgestuurde primaire processen met de financiële administratie en werkt op zowel pc als mobiele apparaten. Die gecombineerde software leidt tot minder administratie en fouten als gevolg van dubbele en onvolledige invoer van gegevens. Gebruikers krijgen daarentegen beter inzicht dat helpt om hun concurrentiekracht te vergroten.


Perfecte oplossing
“De overname van bouw7 past perfect in onze focus op uitgroeien tot de toonaangevende technologieleverancier in de Benelux. Met deze overname zijn we marktleider op het gebied van software voor de bouwsector in Nederland”, zegt Phill Robinson, CEO van Exact. “We zijn blij dat we MKB-bedrijven in de sector een perfecte oplossing kunnen bieden om winstgevender te werken.”