Atelier Dokkum
Op vrijdag 23 juli vindt de eerste editie plaats van “Atelier Dokkum”. De locatie is rondom de IJsfontein op de markt in Dokkum. Er doen circa 20 kunstenaars mee. De kunst is te koop en is zeer gevarieerd: schilderijen, sieraden, textiel, houtwerk, keramiek, tekeningen, fotografie, quilten, tassenmaakster, wad schilderen, glas in lood etc. etc.
Ook zal de mobiele zeefdrukkerij aanwezig zijn; deze is ontworpen door Nynke Runia, eigenaar van de ambachtelijke katoendrukkerij Kleine-Lijn. Neem vooral zelf een shirt mee of laat dat gene wat u aan heeft voorzien van een originele zeefdruk. Ook zal Streekdichter Geart Tigchelaar aanwezig zijn om uit eigen werk voor te dragen. Wellicht ondersteund door Troubadour Onno Loonstra vanuit De Groen Kunst & Cultuur Dokkum.

Atelier Dokkum is een echte beleefmarkt: Leuk om te zien maar vooral fantastisch om ideeën op te doen. Kom langs, doe mee, neurie mee, laat u verrassen en geniet van de fraaie kunsten. Mocht het weer Atelier Dokkum niet buiten toelaten dan wijken wij uit naar de Grote of Sint- Martinuskerk. Er zal dan i.v.m. Corona maar een beperkt aantal toeschouwers mogelijk zijn. Het evenement vind plaats van 12.00 tot en met 18.00 uur.