Ondernemer Titus Vogt ontving voor supermarkt Jumbo Dokkum het certificaat ‘dementievriendelijk’ uit handen van Alzheimer Friesland. Een certificaat met een dubbele lading voor Vogt, die niet alleen zijn organisatie dementievriendelijk inrichtte, maar ook met de stichting ‘Ik ben Wil’ inzet toont voor een dementievriendelijke samenleving.

 Dementievriendelijke organisatie
Jumbo Dokkum mag zich als een van de eerste organisaties in Fryslân vanaf heden dementievriendelijk noemen. “De organisatie heeft de kennis over het herkennen en omgaan met dementie vergroot en zet zich blijvend in voor mensen met dementie en hun mantelzorgers”, staat in een verklaring van Samen dementievriendelijk, een initiatief van Alzheimer Nederland. Vogt ontving het certificaat uit handen van voorzitter Sieta Miedema van Alzheimer Friesland.


Ik ben Wil
Naast de dementievriendelijke organisatie zet Titus Vogt zich in voor aandacht voor Alzheimer met de stichting ‘Ik ben Wil’. Begin 2020 werd de ziekte geconstateerd bij Wil Vogt, moeder van Titus. Zij werd het gezicht van de lokale campagne ‘Ik ben Wil’; met gezichten en verhalen achter Alzheimer. Na het overlijden van Wil werd een gelijknamige stichting opgericht. Momenteel wordt er gewerkt aan een boek, worden er lezingen gegeven en is ‘Expeditie Kilimanjaro’ de nieuwste campagne van de stichting, waarbij Titus Vogt samen met sportmaat Jogchum van der Woude de Kilimanjaro in Afrika gaat beklimmen om geld in te zamelen rond nieuwe lokale goede doelen in het kader van Alzheimer.