Woensdagmiddag was het weer de jaarlijkse Buitenspeeldag. Jantje Beton en de kinderzender Nickelodeon hebben als doel op die dag van Nederland één grote speelplek te maken. In Dokkum werden daarom de Drs. S. van Tuinenleane in de Kooilanden en de Wilgenlaan in de Jantjeszeepolder afgesloten voor auto’s en konden kinderen heerlijk op straat spelen.

Nationale Buitenspeeldag

Sinds 1994 wordt er in Nederland elk jaar een Nationale Buitenspeeldag gehouden (tweede woensdag in juni). De Nationale Buitenspeeldag vraagt op een speelse manier aandacht voor een kindvriendelijke inrichting van buurten en straten. De actie doet een beroep op buurtbewoners en voorbijgangers om hun verkeersgedrag onder de loep te nemen.

Kooilanden en Jantjeszeepolder

In de Drs S. van Tuinenleane was een springkussen voor de kinderen neergezet. Maar ook konden de kinderen sjoelen, voetballen of zich laten schminken. Namens Albert Heijn Dokkum werden alle kinderen, alweer voor het achtste jaar, getrakteerd op iets lekkers.

In de Jantjeszeepolder sponsorde Spar Boonstra de Wijkraad en verzorgde een smakelijke traktatie. Daar werden de kinderen opgeroepen om hun eigen fiets, skeelers, waveboard of skelter mee te nemen naar het speelveld. Ook waren er verschillende spelletjes en een springkussen aanwezig. Het was een gezellige en sportieve buitenspeeldag voor de kinderen van Dokkum.

 

Deel dit bericht: