Sinds de oprichting van Bouwkundig ontwerpbureau Meinsma in 2013 was het bedrijf gehuisvest aan de Doorbraak. Tijdens de kerstvakantie is het bedrijf verhuisd naar het pand ernaast. Alles ruikt nog nieuw van binnen en het bedrijf heeft een compleet nieuw adres: Steenhouwerssteeg 1. Eigenaar Fokke Meinsma is 7 januari begonnen op de nieuwe werkplek.

Fokke Meinsma is lange tijd werkzaam geweest bij architectenbureau Akkermans. “Toen de architect met pensioen ging kreeg ik de kans dit bedrijf als ontwerper over te nemen. Ik werk nu voornamelijk voor particuliere opdrachtgevers in Fryslân, Groningen en Drenthe”.


Tekenen voor bouwvergunningen
“Mensen die een huis willen laten bouwen hebben meestal wel een idee wat ze willen, of ze hebben één van mijn ontwerpen gezien. Aan de hand van de specifieke wensen en het budget kan ik dan een tekening maken en de bouwvergunning verzorgen. Voor bedrijven zoals architecten werk ik vaak de ontwerptekeningen uit tot volledige stukken voor de aanvraag bouwvergunning. Wanneer de architect het plaatje voor de klant klaar heeft, kan ik de technische uitwerking oppakken. Voor aannemers maak ik veel berekeningen, tekeningen en bestekken”.

Bord aan de gevel
Aan de gevel van het pand hangt een historisch bord. Fokke: “Dit pand was vroeger een brandstofhandel. In die tijd hing dit bord er al, met de naam van de brandstofhandel erop. Jaren later kwam er een ander bedrijf dat zijn eigen naam erop zette. En nu staat de naam van mijn bedrijf erop. De hamertjes aan de bovenkant zijn gebleven, daterend uit de tijd van de brandstofhandel. Ook het lettertype is nog hetzelfde als toen”.

Werk op de Waddeneilanden
“Ik werk veel op Ameland, Schiermonnikoog en Vlieland. Daar ontwerp ik zowel recreatiewoningen als (uitbreidingen van) permanente woningen. Hier ben ik dus regelmatig te vinden. Afgelopen weekend was ik nog op Schiermonnikoog om te overnachten in It Aude Kolonyhûs. Hier heb ik de verbouw grotendeels ontworpen en zodoende mocht ik hier met mijn gezin verblijven. Uiteraard hebben we ook geholpen met de opruimactie op het strand”.

Zichtlocatie
Hoewel het ontwerpbureau niet echt een zichtlocatie nodig heeft, kiest Fokke toch bewust voor de binnenstad: “Een zichtbare plek heeft voordelen. Het pand hiernaast is natuurlijk de ultieme zichtlocatie. Toch heb ik besloten te verhuizen, vanwege het feit dat ik dit pand kon kopen”. Er is al een nieuwe gegadigde voor het naastgelegen pand: Palsma Verzekeringen, nu nog aan Rondweg Noord.

Meer informatie is te vinden op www.bo-meinsma.nl

Deel dit bericht: