Het rendement en de terugverdientijd van zonnepanelen is op dit moment heel interessant door de extreem gestegen energieprijzen. Met de huidige tarieven heb je je investering binnen 4 tot 5 jaar terugverdiend. Lijkt dit duurzame stroomalternatief jou wat? De onafhankelijke energievergelijker gaslicht.com vergelijkt de beste zonnepanelen voor je en regelt het proces van A tot Z.

Zonnepanelen vergelijken
Zonnepanelen kopen is een slimme en bovendien duurzame investering. De prijzen voor stroom en gas zijn behoorlijk gestegen de afgelopen maanden. Beide bevinden zich momenteel op recordhoogte, en waarschijnlijk schieten ze komende tijd alleen maar meer omhoog. Met zonnepanelen bespaar je op de kosten van stroom. Door de torenhoge tarieven van 2022 is de terugverdientijd namelijk een stuk sneller. Wanneer we uitgaan van een stroomtarief van €0,45 per kWh is de terugverdientijd zo’n 3 tot 4 jaar. Bovendien kan de garantietermijn op zonnepanelen inmiddels oplopen tot 40 jaar. Dus ook nadat je de zonnepanelen hebt terugverdiend, kun je er nog jarenlang van profiteren.

Goedkoper en groener
Zonnepanelen zijn de afgelopen jaren veel goedkoper geworden. Ook zonder salderingsregeling is het aantrekkelijk om zonnepanelen op je dak te leggen. Bovendien duurzaam, want je bespaart zo’n 1400 kilo CO2-uitstoot per jaar. Zodra je zonnepanelen laat installeren, ga je meteen besparen op je energienota door de groene stroom die je opwekt. Zonnepanelen kosten inclusief omvormer en installatie een paar duizend euro. Het precieze bedrag is afhankelijk van je situatie. De kosten en opbrengst van zonnepanelen hangt voornamelijk af van het aantal panelen dat je op je dak legt.

Gemiddelde kosten
Je kunt bepalen aan de hand van je budget, hoeveel panelen er op je dak passen of de hoeveelheid stroom die je wilt opwekken. Wil je bijvoorbeeld voorzien in je volledige energieverbruik? Dan kun je op je energierekening zien hoeveel kWh je in een jaar verbruikt. Dit verbruik moeten de zonnepanelen dan opleveren. Gemiddeld kost een set van 10 zonnepanelen €5400 incl. installatie en btw (de btw van 21% kun je terugvragen aan de Belastingdienst). Het kan ook zijn dat het voor jou juist goedkoper of duurder uitvalt.

Een slimme, weloverwogen keuze
Gaslicht.com werkt simpel. De website laat je alle mogelijke opties voor zonnepanelen op je dak zien. Het werkt als volgt: je vult je postcode en huisnummer in op de website. Daarna kun je aanvinken hoeveel kWh stroom je met de zonnepanelen wilt opwekken. Dat is geheel afhankelijk van jouw wensen. In de vergelijker kun je namelijk precies jouw voorkeuren aangeven. Er zijn ook gepersonaliseerde opties waar je bijvoorbeeld aan kunt kruisen dat je een elektrische auto, een warmtepomp of een airconditioner hebt. Ook je type dak of meterkast vul je in. Gaslicht.com biedt jou daarna een overzicht met alle soort zonnepanelen (incl. prijzen) die jij op jouw dak kunt laten installeren. Op deze manier kun je een slimme, weloverwogen keuze maken.

Deskundig advies
Weet je niet welke zonnepanelen je moet kiezen of wil je graag meer informatie? Op Gaslicht.com kun je kosteloos een offerte aanvragen. De energievergelijker heeft een groot team van specialisten die voor je klaarstaan. Van maandag t/m vrijdag (8:30 tot 12:00 uur) en zaterdag (9:00 tot 17:00 uur) zijn ze via e-mail, telefoon, het contactformulier op de website, Facebook en Twitter bereikbaar. De specialisten je graag met vragen over zonnepanelen en je energierekening in het algemeen.