Wat vinden toeristen van Dokkum en waarom hebben ze juist deze stad uitgekozen om hun vakantie door te brengen? De redactie van In-dokkum.nl zoekt ze deze zomer op langs de waterkant, op de camping of in de winkelstraten van Dokkum. In de zesde editie van onze rubriek Zomergasten: Het gezin uit Noord-Holland Tussen de pronkjes op Pronkjedei ontmoeten we een gezin met twee kinderen en opa en oma. Ze zijn een weekend in Noordoost-Fryslân en doen vandaag een dagje Dokkum.

Oldtimers
Vandaag is er van alles te doen in de stad. Ze hebben net bij het paalzitten gekeken, lekker gewinkeld en nu vermaken ze zich opperbest tussen de oldtimers. Niet gek, want vader en opa zijn echte liefhebbers. De kinderen verklappen dat er thuis ook een aantal staan, waaronder een Morris Oxford en een Mini Cooper Classic. En er komen er vast nog meer bij, te zien aan opa’s blik.

Krabben zoeken
Het gezin verblijft op Camping Lauwersoog, waar de caravan een vaste plek heeft. Al jaren komen ze hier en het verveelt nog steeds niet. De kinderen vermaken zich er prima, vooral met voetballen en in en om het water. “We hebben oesters gezocht op de pier en ook krabben gevonden!” zegt het zoontje. Ook buiten de camping is er van alles te doen. Papa vult aan: “De Waddenzee op, zeehonden spotten, zandplaat excursie, een ribtrip”. Allemaal via Beleef Lauwersoog. Ook is de Doezoo in Leens bezocht, waar slangen en spinnen te zien waren. Kortom, dit gezelschap zit niet stil! Vorig jaar tijdens de Admiraliteitsdagen gingen ze mee met praamzeilen vanuit Lauwersoog.

Alkmaar in het klein
Het gezin komt uit Heerhugowaard en opa en oma wonen in Alkmaar. Opa vertelt enthousiast over Dokkum: “Er is meer levendigheid dan voorgaande jaren, er zijn meer winkels open. Dokkum voelt als een soort Alkmaar in het klein”. Vanwege de gezellige sfeer en de gemoedelijkheid van deze stad keren ze hier jaarlijks weer terug. Goed nieuws voor Dokkum dus. Over de vraag wat ze altijd mee naar huis nemen, hoeven ze niet lang na te denken. “Vlees! Van de slager uit Anjum”. “Dat smaakt zo anders dan het vlees thuis, heerlijk!”. De kinderen hebben hun ijsje op en het is tijd om weer verder te gaan, want ze hebben nog lang niet alle oldtimers gezien.

Deel dit bericht: