fooddoordestad
Nog zes dagen te gaan tot de start van de Admiraliteitsdagen 2016. Online stadskrant www.in-dokkum.nl komt in de tijdelijke rubriek: ‘Aftellen tot de Admiraliteitsdagen’ ieder dag met nieuws, bijzondere verhalen, wetenswaardigheden en een kijkje achter de schermen bij de voorbereidingen van de Admiraliteitsdagen 2016. Met in deze editie en nog zes dagen tot het grootste feest van Dokkum weer van start gaat aandacht voor het eten en drinken. Het thema Food krijgt vanaf dit jaar extra aandacht tijdens de Admiraliteitsdagen.

Van een ambachtelijk frietje tot versgebakken wafels
Zo is er op zaterdag en zondag een Mini Foodtruck Festival op de Helling en er zal het hele weekend een lint van Foodstalletjes aanwezig zijn langs de Diepswal. Ook op het Oosterbolwerk en in de Grote Breedstraat is er van alles verkrijgbaar voor zowel de grote als de klein honger, of gewoon als lekker tussendoortje. En dat alles voor zeer redelijke prijzen. Hierbij een overzicht van wat er op culinair gebied zoal verkrijgbaar is op de verschillende locaties:

Mini Foodtruck Festival op de Helling

  • The Blue Lagoon: heerlijke vers bereide stroopwafels en echt goede koffie.
  • Vitamine Bo: de lekkerste verse smoothies, limonade, bekers met fruit en soep, gemaakt vanuit een oude Citroën HY.
  • De Fritosoof: voor een eerlijk en ambachtelijk frietje zonder fratsen, gemaakt van biologische aardappelen, met huisgemaakte mayonaise.
  • The Pit Brothers: maken ter plekke onder andere een heerlijke broodje ‘pulled pork’ met hun smoker.
  • Wiersma’s Vis: ouderwets lekkere kibbeling.

Food lint langs de Diepswal

  • Churros Olé: een hit op ieder festival! Deze heerlijke zoete frietachtige lekkernij, beter bekend als Churros, worden bereid volgens traditioneel Spaans recept.
  • Masawaja: een keur aan vers bereide Molukse specialiteiten.
  • Fries kampioen palingroken Eddy de Roos: maakt heerlijk gerookte paling, om te zuigen.
  • IJsboerderij De Saks: vers geschept boerderij ijs.
  • De man van de knakworst: een ouderwets lekker broodje knak geserveerd vanuit een prachtig VW busje.
  • Haringkar: vers gekaakte haring, geserveerd vanuit een authentieke haringkar.

Pop-up restaurant in Admiraliteitshuis
Jan Cooks 4U organiseert een Pop-up restaurant in Museum Dokkum (het Admiraliteitshuis). Hier kunnen liefhebbers heerlijk eten. Er wordt gekookt met streekproducten. (Reserveren noodzakelijk, houd de social media in de gaten!)

Friet en wafels
In de Grote Breedstraat is ouderwets lekkere friet verkrijgbaar van Gerjo Crans. Wafelbakker Bert bereid onder andere heerlijk versgebakken wafels, naar wens geserveerd met kersen en slagroom. De activiteiten op het Oosterbolwerk zullen culinair worden begeleid door de jongens van De Stadshap uit Dokkum.