Wanneer:
30 maart 2023 @ 20:00
2023-03-30T20:00:00+02:00
2023-03-30T20:15:00+02:00
Waar:
De Herberg
Kosten:
Gratis

Het verhaal van Goede Vrijdag en Pasen raakt mensen steeds weer. Zij ontdekten dat het niet alleen om gebeurtenissen van vroeger gaat, maar om gebeurtenissen die ook voor ons eigen leven gevolgen hebben. Maar wie begrijpt het? Kunnen we de betekenis van kruis en opstanding bevatten? Er zijn diepzinnige theologische boeken over geschreven. Er zijn talloze mooie preken over gehouden. Alle proberen ze iets van het geheim van Jezus’ leven en dood te belichten. Er zijn ook verhalen

over gemaakt. Het verhaal van lijden, sterven en opstanding leidde tot nieuwe verhalen, over mensen die door Jezus’ verhaal veranderden. In de geschiedenis van de kerk zijn er talloze te vinden; uit de begintijd van de kerk tot onze tijd. Op deze avond zullen enkele van die verhalen worden verteld. In deze verhalen licht hopelijk ook iets van de betekenis van Goede Vrijdag en Pasen op.

Dr. Stephan de Jong is emeritus-predikant, schrijver en verhalenverteller. Hij was tot begin dit jaar verbonden aan de Protestantse Gemeente te Oudemirdum, Nijemirdum en Sondel.

Gelieve vooraf opgeven via: https://meevieren.nl/pgdaw/. Toegang is gratis, collecte bij uitgang.