Wethouder Pytsje de Graaf heeft donderdagmiddag in de Boterstraat in Dokkum de vier nieuwe appartementen van Dokkumer Bed & Breakfast geopend. Eigenaresse Jojanneke Dijkstra verhuurt voortaan op de plaats van het afgebrande café De Zaak in Dokkum vier vakantieappartementen. Adema Architecten heeft voor het ontwerp van het nieuwe pand gezorgd en bouwbedrijf Visser zorgde voor de bouw van het pand. De styling van de luxe appartementen werd door de eigenaresse zelf gedaan.

Geen permanente bewoning
Bouwbedrijf Visser was al een tijd lang met de opbouw van het vorig jaar afgebrande pand bezig. Hij nam contact op met de vorige eigenaren en er werden meerdere plannen gemaakt. Onder andere het creëren van woonappartementen werd onder de loep genomen. Het pand is alleen vanaf de voorkant toegankelijk, waardoor permanente bewoning niet echt geschikt bleek. Voor luxe vakantieappartementen bleek de locatie echter wel geschikt en vanaf dat moment kwam Jojanneke Dijkstra in beeld. Zij runde sinds 2014 een Bed en Breakfast in Dokkum in de voormalige slijterij en herberg van Sonnema Berenburg.


Gezinnen
De nieuwe appartementen zijn van alle gemakken voorzien. Ze zijn daardoor onder andere geschikt voor gezinnen, omdat maximaal vier personen tegelijk in een appartement kunnen worden ondergebracht. Verder wordt ingezet op een breed publiek.