2016renovatieh
Woningcorporatie Thus Wonen uit Dokkum blijft de huurwoningen in Dokkum zowel van de buiten- als van de binnenkant opknappen. Tot het eind van dit jaar zijn in de Fonteinslanden en in het Fûgellân in de stad werkzaamheden te zien die door verschillende bedrijven wordt uitgevoerd. De bewoners van de huurwoningen in de Fonteinslanden kunnen de wijzigingen en keuzemogelijkheden op afspraak bekijken in de modelwoning aan de Titus Brandsmastrjitte 1, te Dokkum.

Het gaat om 71 eengezinswoningen in de Fonteinslanden in Dokkum waar dit jaar groot onderhoud uitgevoerd. Dit zijn woningen aan de Bonifatiuspolder, Kalmusstraat, Rugebolstraat, Titus Brandsmastrjitte, Zuringstraat en Mearsloatswal. Daarnaast wordt er buitenonderhoud uitgevoerd aan 5 garages aan de Kalmusstraat. Naast de werkzaamheden in de Fonteinslanden is ook in het Fûgellân volop actie. Aan de 56 seniorenwoningen in It Fûgellân in Dokkum wordt dit jaar groot onderhoud uitgevoerd. Dit zijn woningen aan de Stern, IJsvogel, Scholekster, Eiberstraat, Kievitstraat, De Skries en Zwaluwstraat.

Groot onderhoud bij Thus Wonen betekent onderhoud aan zowel de buitenzijde als de binnenzijde van de woning. Het isoleren van de woning neemt hierbij een belangrijke plaats in. Aan de binnenzijde wordt, als bewoners dit wensen en als het niet kort geleden is uitgevoerd, de badkamer, het toilet en de keuken gerenoveerd. Ook wordt, als de bewoners dit wensen, tegen een maandelijkse huurverhoging een cv aangelegd.

2016renovatie1

2016renovatie2

2016renovatie3