“Deze camper is overal al geweest, tot Turkije aan toe”, vertellen Maarten en Marie-Louise Bollen uit Uden. Ze toeren door Nederland met hun 35-jaar oude camper, Dokkum is de eerste plek waar ze twee nachten verblijven. “Het is hier zo mooi: dit oude stadje, die prachtige geveltjes, aan het water staan met het fantastische uitzicht op de molens!”

Omhoogkijken naar de geveltjes
“Ik heb geleerd tijdens een studie kunstgeschiedenis, dat je nooit naar de grond moet kijken. Maar juist altijd omhoog. Dan zie je dus ook die prachtige geveltjes van Dokkum”, vertelt Marie-Louise. “Deze camperplek aan het water is uniek! Wij houden ook heel erg van het water – hebben twintig jaar een zeilboot gehad – dus hier met onze camper aan het water staan, daar wilden we langer dan één nacht van genieten.”

Praktische en mooie camper
“We zijn nu anderhalve week onderweg, we hebben immers altijd vakantie”, lacht Maarten die vertelt dat ze normaal gesproken naar het buitenland gaan met de camper maar vanwege de coronapandemie dit jaar in eigen land vakantie vieren. “En dat is geen straf. We hebben hier immers prachtige plekken en als het regent dan zitten we lekker binnen.” De camper is in Nederland gebouwd, “er zijn maar vijf van deze gemaakt”, en is destijds door een bevriende architect van het stel heel praktisch ingericht, “elk hoekje wordt als opbergruimte gebruikt”. Het liefst eet het stel in een tentje in de stad. “Gister waren we bij de Halve Maan, heerlijk gegeten en zulk vriendelijk personeel, schrijf je dat wel even op?!”

Foto: Marit Anker