Op industrieterrein de Hogedijken is normaal gesproken al veel bedrijvigheid te zien. De laatste weken neemt de bedrijvigheid en de bouw op het industrieterrein flink toe. Bouwbedrijven Dijkstra Draisma en Visser Dokkum werken beide aan een nieuwe bedrijfsverzamelgebouwen op het terrein. Ook Trappenstore uit Dokkum is bezig om nieuwbouw voor te bereiden. In week 45 gaan de eerste palen van het bedrijf de grond in. Op de Hogedijken wordt een gebouw van 600 vierkante meter gerealiseerd.

Enkele ruimte beschikbaar
Het bedrijfsverzamelgebouw waar bouwgroep Dijkstra Draisma onder toezicht van PR8 architecten momenteel aan werkt, krijgt twaalf verschillende bedrijfsunits. Op de hoek van de Hogedijken en het parkeerterrein van Palestra wordt inmiddels volop gebouwd. De verwachte oplevering is eind november, begin december 2017. Het grootste deel van het gebouw is inmiddels verhuurd, bij makelaardij Roos in Dokkum is nog een enkele ruimte beschikbaar.

Technische groothandel
Bouwbedrijf Visser bouwt eveneens een bedrijfsverzamelgebouw op het industrieterrein. Het gaat om een drietal aaneengeschakelde bedrijfsloodsen, waarvan de middelste verhuurd is aan Mastermate. Dit bedrijf heeft de zomer van 2018 een verhuizing naar het industrieterrein gepland staan. De technische groothandel levert voor 95% aan bedrijven en is daarom op de Hogedijken beter op haar plek dan nu op de Zuiderschans. De gemeente gedoogd op dit moment de groothandel nog op de Zuiderschans, maar is van mening dat het bedrijf eigenlijk moet verhuizen.

Laatste kavel
Er is nog 1 kavel beschikbaar aan de Beurtvaart, voor de rest zijn alle kavels aan de Hogedijken aan de Hogedijken in optie of is de gemeente bezig met een verkooptraject. Bij de gemeente Dongeradeel komen veel aanvragen binnen voor beschikbare kavels op de industrieterreinen Hogedijken en Betterwird in Dokkum. Om aan de vraag te kunnen voldoen heeft de gemeente het industrieterrein Betterwird inmiddels uitgebreid.