Wanneer:
21 maart 2024 @ 19:45 – 21:45
2024-03-21T19:45:00+01:00
2024-03-21T21:45:00+01:00
Waar:
Do Re Gemeente
Legeweg 14

Het is herkenbaar. Je staat in de supermarkt en je vraagt je af: wat eten we vanavond? De boontjes uit Egypte of de “gewone boontjes” uit Nederland. Een hamburger of een sojaburger? Of toch vis? Wat betekent dat gekke keurmerk precies? Gaan we voor het gezonde, plantaardige Alpro toetje of toch een emmertje met yoghurt en aardbeien dat eigenlijk het lekkerst is? Wordt het de duurdere Fair Trade Tony’s Chocolonely of de goedkope reep?

Je hebt het niet gemakkelijk als consument in de supermarkt. Bij elke hap moeten keuzes gemaakt worden. Het is echt geen gemakkelijke afweging tussen lekker, goedkoop, gezond, milieuvriendelijk, diervriendelijk en eerlijk voor de producent. Het palet aan keurmerken kan helpen, maar zorgt ook voor verwarring.

Deze bijeenkomst is interactief, sociaal, informatief en gaat in een hoog tempo een serieuze maar iet te zware dialoog aan. Daarbij wordt materiaal uit actuele documentaires en websites gebruikt. De inleider laat zich daarbij inspireren door hoe Jezus omging met de armen en behoeftigen. Het initiatief Godindesupermarkt.nl wordt aanbevolen door o.m. Groenen kerken, Micha Nederland en Groengelovig.

De avond wordt verzorgd door Alfred Slomp, die samen met zijn vriend Arjan Schoonhoven in hun studententijd veel gesprekken voerde over bijvoorbeeld hoeveel invloed ons eten heeft op de natuur. Vanuit hun kerkelijke achtergrond zeggen zij onafhankelijk te willen zijn in het Voorgezet Speciaal Onderwijs, niet gebonden aan een kerk, NGO, bedrijf, supermarktketen of keurmerk. Alfred Slomp is een boerenzoon. Hij studeerde Biologie in Wageningen en is werkzaam als zorg coördinator in het Voortgezet Speciaal Onderwijs.

Opgave via Thea Metz: rola.thea.metz@hetnet.nl of 0519-296627.