In een hevige strijd werd woensdagmiddag in de raadszaal te Dokkum uitgevochten, wie voor de komende tijd de nieuwe kinderburgemeester van Dongeradeel zal worden. Er hadden zich 11 kandidaten gemeld, die in een speech zichzelf voorstelden en op deze manier mochten uitmaken wie naar de volgende ronde zou gaan. De jury had lange tijd nodig om tot een besluit te komen, want alle elf kandidaten hadden een hoog niveau. Na ruim drie kwartier kwam de de jury die zich terug getrokken had weer in de raadszaal.

Vol spanning namen alle kandidaten weer plaats in afwachting van de uitslag. Er waren vijf gegadigden overgebleven die alle vijf bijna evengoed waren,maar er konden maar drie door. De jury had op de volgende zaken gelet: hoe was je de presentatie, had je goed taalgebruik, hoe zal het zijn als je voor een grote groep mensen staat, ben je ook met iets nieuws gekomen. Tenslotte kwamen de volgende drie kinderen eruit als mogelijke nieuwe burgemeester: Minke Weidenaar, Amy Hanemaaijer en Jelger Arjaans. Zij moeten in de laatste ronde zich zo presenteren, zodat ze de juiste persoon zijn voor de nieuwe burgemeester.

Ze kregen vijf minuten om zich voor te bereiden op hun slotspeech. Jelger moest de spits afbijten met als thema: Spreek de winnaar toe van een kinder playbackshow. Minke mocht een speech houden bij de opening van een nieuwe speeltuin en tenslotte Amy mocht Sinterklaas welkom heten bij zijn intocht in Dokkum. Opnieuw trok de jury zich terug, maar na vijf minuten kon de jury bekend maken wie er gewonnen had. En de winnaar is: Amy Hanemaaijer. Zij zal morgen, donderdag 30 oktober om 19.00 uur bevestigd worden als nieuwe kinderburgemeester en haar eerste daad zal inderdaad zijn om Sinterklaas welkom te heten.