Het komende weekend staat Dokkum weer een weekend bomvol met activiteiten te wachten. Voor hotel De Posthoorn is inmiddels al een ponton klaar gelegd en de opbouw voor het ‘Hemelse weekend’ zal op korte termijn beginnen.

Hotel de Posthoorn organiseert samen met 3Elements inmiddels traditiegetrouw op de dag na hemelvaart het EPIC Festival. Voor de liefhebbers van dancemuziek een fantastische dag om te chillen of te dansen op de terrassen. Vanaf 14:00 bouwen de DJ’s de stemming langzaam op naar een zinderende climax om middernacht. Voor de rockliefhebbers is op zaterdagavond het nieuwe concept Rock’m in Dokkum. Op zondag is vanaf 15.00 uur nog de ABBACZ (tribute-band) te zien tijdens het Grootdiep concert.

Bonifatius de Musical
Verder vindt op vrijdag de premiere plaats van Bonifatius de Musical. In de musical draait het om de omstreden missionaris Bonifatius die in 754 bij Dokkum werd vermoord door heidense Friezen. Twee jaar terug kreeg de voorstelling zeer lovende recensies in de landelijke en regionale pers. In 2013 was ‘Bonifatius’ een van de genomineerden voor een Musical Award 2012 voor beste kleinschalige Nederlandse productie. De voorstellingen zijn van 30 mei t/m 12 juni. Kaarten kunnen besteld worden via www.bonifatiusdemusical.nl.

Dokkum Elfstedenstad
Er is op de zaterdag na hemelvaart ook nog genoeg anders te zien en te doen. Zo zijn de wegen in Friesland weer een lust voor het oog. Dan rijden er de gehele dag meer dan 400 historische auto’s en circa 200 historische motoren van stad naar stad. De Elfsteden Oldtimer Rally begon in 1984 op bescheiden wijze en is inmiddels uitgegroeid tot het grootste ééndaagse oldtimer evenement van Europa. Een rijdend museum, met deelnemers uit de Westeuropese landen. De verwachte doorkomsttijd aan de Markt in Dokkum is tussen 10.00 – 13.30 uur. Ook de deelnemers aan de 68e Elfsteden Wandeltocht en de Elfstedenroeimarathon doen dit weekend Dokkum aan.