De Belgische buren en vriendinnen Anne en Kathleen uit Hamme-Mille (provincie Waals-Brabant) hebben een fietsvakantie geboekt via een Belgische reisorganisatie: “We verblijven vier nachten bij Hotel van der Meer en huren elektrische fietsen bij Volt Wheel. Wat een heerlijk charmant stadje is Dokkum. Zéker met dit zonnetje erbij!”

Charmant Dokkum
“Ik word zo heerlijk rustig van een stadje als Dokkum met de natuur en de molens”, vertelt Anne. “Zo verzorgd, charmant, gastvrij, vriendelijk, het water, de winkeltjes, de architectuur”, vult Kathleen aan. Ook vertellen de vriendinnen hoe geïnteresseerd de ober op het terras was: “Even een praatje, die oprechte belangstelling en vriendelijkheid. Dat doen ze hier goed.”

Totaalpakket
Anne en Kathleen fietsen vier routes vanuit Dokkum: “Vandaag fietsen we naar Leeuwarden en morgen gaan we met de fietsen op de boot naar Ameland.” De dames genieten vooral van de combinatie van natuur, cultuur én winkelen. “We gaan voor het totaalpakket: fietsen door de natuur, ergens een drankje doen, winkelen, hapje eten, boekje lezen en vervolgens héérlijk in slaap vallen!”

Foto: Marit Anker