Vrijdag 8 december 2023 was het in Dokkum weer tijd voor de jaarlijkse kerstfair in Charles Dickens stijl in Dokkum. Ook dit jaar werd de kerstfair druk bezocht, maar dat was ook niet zo gek. Er was van alles te doen, voor zowel jong als oud. De dieren van de kerststal aaien, op de foto met de IJskoningin, je tegoed doen aan een wafel of flammkuchen bij een foodstand of een kijkje nemen bij Joris’ Kerstboom.

Huwelijk voltrokken
Na het succes van de vorige jaren ontbrak ook Joris Linssen dit jaar niet met zijn programma Joris’ Kerstboom. De kerstwensboom van Joris stond weer op De Zijl, waar elk zijn eigen kerstbal in kon hangen. Extra bijzonder dit jaar was dat er door Annelies van der Meer een huwelijk werd voltrokken onder de boom. Het stel trouwde in een sprookjesachtig decor, onder toeziend oog van vele bezoekers aan de fair.

Vele duizenden bezoekers
Het decor was dit jaar wederom prachtig: je waande je even in Victoriaans Londen van 1843, het jaar dat Charles Dickens zijn “A Christmas Carol” schreef. Naast ruim honderd kramen met kerst- en winterwonen gerelateerde koopwaar was de binnenstad gevuld met de juiste sfeermakers zoals kerstengelen, Dickenstafereeltjes, een grote levende kerststal, de IJskoningin koperblazers en koren. Bovendien was het gemeentehuis ‘s middags en ‘s avonds opengesteld voor het publiek. Het waren allemaal elementen die de kerstfair tot een sprookje maakten met nog dat heel bijzondere kerstgevoel.

Foto’s: Marit Anker