Aldi Dokkum
De voorbereidingen voor de nieuwbouw van de Aldi in Dokkum zijn onlangs gestart. Op industrieterrein Hogedijken, bij Albert Heijn Dokkum maken het pand van schildersbedrijf Loonstra en de naastgelegen woning binnenkort plaats voor het nieuwe pand. De dakpannen van het woonhuis zijn er al afgehaald, het grondwerk door WMR uit Rinsumageest is van start gegaan en de voorbereidingen voor de nieuwbouw van de eerste woning zijn begonnen.

Herinrichting
Supermarkt Aldi Dokkum is van plan om een nieuwe, grotere winkel te bouwen op de Hogedijken. De supermarkt wil dit gaan doen op het terrein van schildersbedrijf Loonstra en de naastgelegen woning, zodat het aansluiting krijgt op het parkeerterrein bij Albert Heijn Dokkum. Door de verplaatsing komt het huidige supermarktterrein vrij voor woningbouw, een wens van de gemeente Noardeast-Fryslân. Om de ontwikkelingen in het veranderingsgebied Hogedijken op gang te krijgen werd een participatietraject met de eigenaren en gebruikers van de gronden binnen het gebied gehouden. Een onderdeel van die uitkomsten was het verplaatsen van de Aldi.

Vergunning
Zowel Aldi als de gemeente wilden liever verplaatsen, zodat de herinrichting van het hele gebied op gang komt. De huidige locatie van Aldi, waarin woningbouw is voorzien, wordt opnieuw bestemd in het bestemmingsplan voor het veranderingsgebied. Uitzondering is de verplaatsing van de bestaande woning, die moet wijken. In plaats daarvan wordt een nieuwe woning gebouwd, die aansluit op het bestaande woonperceel tussen de Hogedijken en de Strobosser Trekfeart en deze vormt het begin van een nieuwe woongebied.