Er zijn volop ontwikkelingen bij Beweegcentrum Dokkum aan de Parklaan in Dokkum. Binnenkort start de verbouw voor de sportschool in de ene vleugel van het voormalig Kooyenga-pand. In de andere vleugel zijn inmiddels zeven ruimtes verhuurd waarvan de eerste huurder inmiddels haar intrek heeft genomen.

Cardio-uitkijktoren
Eerder vertelde Michel Bakker al over zijn droom van een hypermodern en multifunctioneel centrum voor sport, bewegen en gezondheid op deze unieke locatie. Naar aanleiding van de open dag die Michel in september organiseerde, volgden er gesprekken met verschillende serieus geïnteresseerde specialisten en ondernemers. En het concept van een sportschool in de rechtervleugel van het pand werd omgedraaid met het verhuurconcept van ruimtes in de linkervleugel. “Vanuit een bouwkundig perspectief, maar ook vanuit het idee dat we op deze manier een cardio-uitkijktoren krijgen. Stel je voor: loopbanden en crosstrainers mét uniek uitzicht over de wijk en het Tolhuispark tot aan het politiebureau”, legt Michel uit.

Sportschool vanaf maart
“We hebben een duidelijke visie voor de Premium Gym met drie pijlers: ruime openingstijden met kundig personeel op een toplocatie en accomodatie”, vertelt Michel enthousiast. Michel geeft aan dat de linkervleugel binnenkort dusdanig wordt verbouwd zodat er straks een hele grote open gym ontstaat. “Inclusief grote glazen puien en dakramen voor veel lichtinval. Verder zorgen we ervoor dat de aankleding een huiselijke sfeer krijgt. Met deze huiselijke sfeer willen we een laagdrempeligheid creëren inclusief aantrekkelijke prijzen met een verrassende structuur.”

Naar verwachting kunnen de eerste sporters in maart los in de nieuwe sportschool. “De tekeningen zijn klaar, we kunnen los met verbouwen. Vanaf maart staat ons team klaar voor de sporters die hier individueel of in groepjes kunnen trainen, binnen én buiten. Deze locatie is perfect voor bootcamps en andere buitensporten. Er is ruimte voor PT-trainingen en de fysio’s maken ook gebruik van de sporttoestellen. Op de begane grond is daarom alles wat je nodig hebt, aangevuld met cardio op de bovenverdieping en een krachthonk in de kelder.” Het kundige personeel haalt Michel uit zijn netwerk: “We hebben inmiddels een basisteam klaarstaan voor maart, maar we staan altijd open voor aanvullende toppers!”

Sportfysiotherapie praktijk Fysio 0519
Met de sportschool erbij is straks 90% van het gehele gebouw bezet. De rechtervleugel bestaat uit negen kantoorruimtes waarvan vanaf januari zeven ruimtes zijn verhuurd. “Vier ruimtes worden verhuurd aan de nieuwe fysiopraktijk ‘Fysio 0519’, waar de krachten van twee bestaande praktijken worden gebundeld. De ervaren partijen AAFysio uit Burgum en Fysio 058 uit Leeuwarden starten deze nieuwe praktijk samen op voor een breed publiek in de regio. Beide praktijken hebben meerdere specialisaties en kijken naar het totaalplaatje, ongeacht de klacht of de leeftijd. Zij werken samen met hun patiënten aan de beste route tot herstel. Vanwege deze uitbreiding in Dokkum, staan zij altijd open voor nieuwe therapeuten”, vertelt Michel.

Twee diëtistenpraktijken
Michel was op zoek naar verschillende facetten en een zo’n breed mogelijke invulling voor de kantoorruimtes. “En dat is gelukt! Zo komt diëtiste Martha van der Velde van ons versterken. Zij heeft al meerdere praktijken in Friesland en Groningen voor voornamelijk eerstelijns verwijzingen. Veel mensen weten Martha ook te vinden via mond-tot-mond reclame en zijn gecharmeerd van haar aanpak.” Daarnaast is ‘1 op 1 Dieet’ -verantwoord en gezond afvallen onder persoonlijke begeleiding en een op maat gemaakt dieet- van Korrie Veenstra en Jantine Hoekstra vanaf januari in het Beweegcentrum te vinden.

Eerste huurder
“En de eerste huurder is er al: HealthCoach Klazina Jellema is orthomoleculair epigenetisch therapeut en helpt mensen inzicht krijgen welke voeding en leefstijlbehandelplan het meest geschikt is”, vertelt Michel. Volgens Michel zijn alle specialisten een welkome aanvulling voor het Beweegcentrum. “Ik ben in gesprek met meer specialisten voor de overige kantoorruimtes of bijvoorbeeld de prachtige kantine. Daar liggen zeker nog mogelijkheden voor belangstellenden!”

Afbeelding FARSK architecten