Zo’n 10 hectare uitbreiding voor bedrijventerrein Betterwird


Op dinsdag 30 mei is gestart met de aanleg van zo’n 10 hectare uitbreiding op bedrijventerrein Betterwird. Als starthandeling zaaiden wethouders Pieter Braaksma (Arbeidspartisipaasje) en Bert Koonstra (Romtlike Ûntwikkeling) met een ouderwetse zaaiviool de vijverrand in met een bloemrijk grasmengsel. “Want wie zaait, die oogst,” aldus Braaksma.

Lees meer

Dokkumers zwemmen mee met Maarten van der Weijden tijdens Triatlon Elfstedentocht


Dokkumers Mathilda Broekstra, Iwan Postma en Harmien Scheepstra gaan van 18 t/m 21 juni meezwemmen met Maarten van der Weijden tijdens zijn Triatlon Elfstedentocht. In alle Friese steden zwemt het drietal 2 kilometer met de olympisch kampioen mee. Het doel is om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor kankeronderzoek. “Onze teamnaam is ‘Vitaleer Dokkum gaat voor 11’,” vertelt Mathilda. “Die naam heeft een dubbele betekenis. We gaan voor de 11 steden, maar ook voor de 11 duizend euro aan donaties!”

Lees meer

Ook gemotoriseerde Elfstedentocht stempelt op de Markt


Pinkstermaandag ontving de Markt naast de Elfstedenfietsers ook ruim 3.500 motorrijders en automobilisten met een stempelkaart voor de gemotoriseerde Elfstedentocht. Zij waren ‘s middags vanaf een uur of 14.00 aan de beurt op te stempelen. Honderden toeschouwers hadden zich comfortabel langs de route – die vanaf de Markt via de Koningstraat en de Suupmarkt naar De Zijl leidde – opgesteld. Er was live muziek en er werden hamburgers verkocht voor de liefhebber.

Lees meer

Gezellige doorkomst Elfstedenfietsers in binnenstad Dokkum


Pinkstermaandag wordt er in Dokkum weer gestempeld door meer dan 14.000 deelnemers van de Fietselfstedentocht. De route van 235 kilometer start en finisht traditiegetrouw in Bolsward. Dit jaar wordt ze voor de 86e keer georganiseerd. Deelnemers startten vanochtend tussen 05.00 en 08.00 uur in het centrum van Bolsward. Om de tocht succesvol te volbrengen moeten de deelnemers vandaag de stempels van alle 11 Friese steden bemachtigen én uiterlijk om 24.00 uur bij de laatste finishcontrole in Bolsward zijn.

Lees meer

Strobosserweg gesloten wegens wegwerkzaamheden


In verband met wegwerkzaamheden is een deel van de Strobosserweg van dinsdag 30 mei tot en met ca. maandag 10 juli gestremd voor al het verkeer. De weg is tussen de ingang naar de Bronlaan en naar de Kapellaan van beide kanten volledig afgesloten. De weg, waar de maximumsnelheid nu nog grotendeels 50 km/u is, wordt in deze periode ingericht als een 30 km/u-zone.

Lees meer

Aankomende activiteiten

jun
3
za
2023
10:00 Van der Gang straatfestival
Van der Gang straatfestival
jun 3 @ 10:00
Van der Gang straatfestival @ Grote Breedstraat
Straatfestival bij Van der Gang Herenkleding met vertier voor iedereen door de binnenstad van Dokkum. De dag wordt afgesloten met de jubileum borrel bij de zaak.
20:00 Concert rondom de dwarsfluit
Concert rondom de dwarsfluit
jun 3 @ 20:00
Concert rondom de dwarsfluit @ DoRé kerk
Op zaterdag 3 juni treden de dwarsfluitleerlingen van Jacqueline Brunt-Ebbers op voor publiek in de dorékerk aan de Legeweg 14 in Dokkum. Saskia Zoet verzorgt de pianobegeleiding. Aanvang 20.00 uur. Toegang gratis. Collecte bij de[...]

Kort nieuws

Mini-tentoonstelling over showband DoMuKo

Mini-tentoonstelling over showband DoMuKo

Museum Dokkum heeft op de textielzolder een kleine tentoonstelling ingericht met kostuums en toebehoren van het Dokkumer Muziek Korps (DoMuKo). In september 1958 werd de showband opgericht. De band was trendsetter voor de nieuwe stijl drumbands. In de tachtiger en...

Lees meer