Nieuws uit de regio NEF

Voorbereidingen voor nieuwbouw Aldi Dokkum gestart


De voorbereidingen voor de nieuwbouw van de Aldi in Dokkum zijn onlangs gestart. Op industrieterrein Hogedijken, bij Albert Heijn Dokkum maken het pand van schildersbedrijf Loonstra en de naastgelegen woning binnenkort plaats voor het nieuwe pand. De dakpannen van het woonhuis zijn er al afgehaald, het grondwerk door WMR uit Rinsumageest is van start gegaan en de voorbereidingen voor de nieuwbouw van de eerste woning zijn begonnen.


Lees meer

Spoedpoli netwerkziekenhuis Sionsberg volop in bedrijf


Sinds dinsdag 6 april heeft Sionsberg in Dokkum weer een spoedpoli waar patiënten met spoedeisende klachten direct geholpen kunnen worden. Een uniek concept in Nederland, vertellen Derk-Jan Nienhuis en Jocelyn Berdowski. Met een verwijzing van de huisarts kunnen patiënten direct op de afdeling terecht en daar wordt inmiddels volop gebruik van gemaakt. Dat blijkt direct. Als we een interview met het duo plannen, is verpleegkundig specialist Derk-Jan Nienhuis veel te druk met patiënten en die gaan uiteraard voor.

Lees meer

Dokkum toen en nu: Trekschuit

De historische binnenstad van Dokkum kent tal van bijzondere plekjes met een goed verhaal. Zowel binnen als buiten de binnenstad zijn de afgelopen jaren gebouwen gesloopt, opgeknapt of nieuwgebouwd. In-Dokkum.nl duikt in de rubriek ‘Dokkum toen en nu’ de geschiedenis in. Waarom heeft een straatnaam die naam gekregen? En wat stond er vroeger op de plek van wat er nu staat? In deze editie: De Trekschuit, een belangrijk vervoersmiddel in de vroegere jaren en nu een toeristische attractie voor Dokkum. 

Lees meer

5 mei-wandelroute nu ook met QR-code


Vorig jaar onthulde het ‘4 mei comité van Dokkum’ de wandeling ’75 jaar vrijheid Dokkum’, om extra stil te staan bij de bevrijding van Dokkum 75 jaar geleden. Dit jaar heeft het comité de route van 4,3 kilometer opnieuw uitgezet, inclusief een QR-code waarmee de route – langs bijzondere locaties in Dokkum uit de Tweede Wereldoorlog – digitaal is te bekijken.

Lees meer

Bouw van extra bolwerk bij Dokkum in gang gezet


Ruim vijf jaar na het eerste ontwerp uit 2015 voor een Bastion – een stukje Bolwerk – bij Dokkum, is er deze week eindelijk gestart met de bouw. Nabij de nieuwe rotonde in de Lauwersseewei ter hoogte van de Rondweg-Zuidoost komt een bastion dat het begin of eindpunt van de Centrale As markeert en als visitekaartje van Dokkum dient. Het Bastion krijgt een hoogte van ruim 5 meter. Aan de bovenkant worden bomen geplant om de zichtbaarheid te versterken. De oever wordt ingericht als Marrekrite aanlegplaats waardoor het Bastion ook per boot bereikbaar is en onderdeel wordt van de Súd Ie vaarroute.

Lees meer

Kort nieuws

Prowurk opent derde vestiging in Franeker


Sinds dinsdag 6 april heeft uitzendbureau ProWurk uit Dokkum een derde vestiging. ProWurk heeft een prachtige locatie gevonden aan Prins Hendrikkade 3C in Franeker. Het is na Dokkum en Surhuisterveen de derde locatie waar het uitzendbureau gevestigd is. In augustus 2020 werd er gestart in Surhuisterveen. De derde vestiging sluit ook aan bij de wens van de diverse opdrachtgevers van Prowurk, die steeds vaker personeel in een straal van 30 kilometer rond Franeker en Harlingen zoeken.

Lees meer

Werk-/leerbedrijf NEF wordt Dokwurk


Werk-/leerbedrijf NEF wijzigt vanaf 1 augustus aanstaande haar naam en wordt Dokwurk. Tegen die tijd is naar alle verwachting het nieuwe gebouw ook klaar en de verhuizing in zicht. Het bedrijf schrijft: “Nu we in de media ook vaak de naam NEF tegen komen, maar dan als afkorting van de gemeente Noardeast-Fryslân, leek het ons een mooi moment vanaf de nieuwbouw in Dokkum een nieuwe naam te voeren. Na de bouwvak heet ons bedrijf geen werk-/leerbedrijf NEF meer en vervalt ook de naam ‘Robuust’. Dan gaan we verder onder één naam “Dokwurk”, hét sociaal ontwikkelbedrijf voor iedereen in de gemeenten Noardeast-Fryslân en Dantumadiel”.

Lees meer

Gemeente start met project ‘Visie Dokkum’

Visie Dokkum
Het college van de gemeente Noardeast-Fryslân gaat starten met een plan van aanpak voor het project ‘Visie Dokkum’. Daar is volgens het college behoefte aan. “Het is de uitdaging om alle kansen en mogelijkheden zo volledig mogelijk te benutten en te combineren. Diverse initiatiefgroepen zijn al bezig met de visievorming voor Dokkum. Dit juicht de gemeente toe. Door de visie kunnen alle initiatieven samenkomen”, zo schrijft de gemeente in haar persbericht.

Lees meer