HEMA Dokkum
Op dit moment zijn er twee grote verbouwingen in de binnenstad van Dokkum gaande. De HEMA aan de Hoogstraat en het pand van Sake Store aan de Grote Breedstraat zijn de afgelopen tijd volledig gestript. Momenteel wordt er hard gewerkt om de winkels weer op te bouwen.

HEMA Dokkum
Eigenaar van HEMA Dokkum, Bert Reinders, sloot vorige week maandag zijn winkel en begon met het leeghalen en strippen van zijn winkelpand. “Oorspronkelijk waren dit vier panden en je merkte dat de tegelvloer her en der wat ging verschuiven. We hebben enkele stukken tegels er uit moeten bikken, daar wordt nu beton over gestort en daarna wordt krijgt de hele winkel een nieuwe zwarte tegelvloer”, licht Bert Reinders toe. De winkel krijgt een compleet nieuwe look en een nieuwe indeling. Zo wordt het koffiebuffet meer de winkel in getrokken en ook wordt het kassablok compacter met twee zelfscankassa’s en twee kassa’s voor HEMA-personeel. “HEMA Dokkum wordt een compactere winkel, maar dat is geen probleem omdat de indeling ook verandert door middel van meer presentatietafels. Daarnaast is de distributie in de loop der jaren zoveel beter geregeld dat we andere voorraden aan kunnen houden”, aldus Reinders.


Aan de achterkant wordt de HEMA een klein stukje ingekort, hier wordt in het tweede half jaar van 2020 gestart met de bouw van vier stadswoningen. Bert Reinders vertelt hierover: “De complete achtergevel wordt omgebouwd naar vier stadswoningen. Vier huurwoningen met een beneden- en een bovenverdieping. Het pand staat op een terp en daar heeft Adema Architecten een prachtig plan voor gemaakt, wat een beetje Amsterdams aan doet.”.

Sake Store Dokkum
Sake Store sloot begin deze maand de deuren van het pand op nummer 18 en verhuisde de kleding tijdelijk naar de Grote Breedstraat nummer 28. Ook hier werd de binnenkant van het pand volledige gestript en is inmiddels aan de buitenkant al een verandering aan de gevel te zien. Naar verwachting is de nieuwe HEMA Dokkum vrijdag 6 maart weer open en het nieuwe pand van Sake Store opent de deuren halverwege maart.


Zo komt de Sake Store in Dokkum er uit te zien, naar een ontwerp van Artec.