Esther de Lange

Afgelopen vrijdag 10 mei bracht Esther de Lange, politica en Europarlementariër namens het CDA, een bezoekje aan Dokkum. Haar bezoek aan de stad was één van de laatste bezoeken voor de komende Europese verkiezingen, die plaats vinden op 23 mei.

Een delegatie van CDA Dantumadiel en Noardeast-Fryslân heetten Esther de Lange welkom bij KB Food&Drinks. Na een welkomstwoord van Albert van der Ploeg, vertelde Hessel Jan Sinnige (melkveehouder en mede-oprichter van ZUCO) het verhaal achter de kleinste zuivelfabriek van Nederland. Esther was zeer onder de indruk van de pas geopende zuivelcoöperatie in de binnenstad.


Bij ZUCO
Na deze uitleg bracht de delegatie een bezoek aan ZUCO zelf in de binnenstad. Hier werd het maken van panna cotta (een Italiaans nagerecht) gedemonstreerd door Sander Wijnstra, chef-kok en compagnon van Hessel Jan Sinnige. Vervolgens mocht Esther de Lange haar eigen fles verse melk tappen.

Een rondje door de historische binnenstad
Na het proeven van verschillend ambachtelijk ijs, werd met Albert van der ploeg als gids, een korte ronde door de historische binnenstad van Dokkum gemaakt. Zo kregen Stadsbrouwerij Bonifatius, de Rooms-katholieke kerk, het Stadhuis van Dokkum, de Martinus kerk én de nieuwe IJsfontein een bezichtiging.

Esther de Lange