Bouwgroep Dijkstra Draisma is op dit moment bezig om ook het laatste winkelpand dat aan de Markt in Dokkum gevestigd is te verbouwen tot appartementen. Daarmee komt definitief een eind aan de Markt als onderdeel van het kernwinkelgebied in Dokkum. In de binnenstadvisie van 2015 werd definitief besloten dat winkels op de Markt niet langer wenselijk waren. Het kernwinkelgebied werd vastgelegd in de D-structuur: de Breedstraten, de Hoogstraat, Waagstraat en de Diepswal. Alle winkelruimte heeft inmiddels plaatsgemaakt voor appartementen en in een enkel geval voor kantoorruimte.

In maart 2016 werd de bestemming van het winkelpand aan de Markt 14, naast het huidige, laatste winkelpand ook al gewijzigd van winkelpand naar appartementen. Modeketen Vögele ging failliet, maar maakte in Dokkum een doorstart en ging verder als Miller en Monroe. Het was de daarmee laatste winkel die aan de Markt gevestigd was. In de winkel werd te weinig omzet gedraaid om levensvatbaar te kunnen zijn en dus ging ook deze winkel in Dokkum te ziele.


De pandeigenaar maakte overigens tijdens de bouw van de IJsfontein nog met succes bezwaar. Hij had geen moeite met de bouw van de fontein, maar vooral met het verlies van parkeerplaatsen. Het aantal parkeerplekken op de Markt is verminderd tot 28 parkeerplekken aan de noordzijde van het plein. Daardoor kwam het werk korte tijd stil te liggen.