burgemeester Johannes Kramer
Maandagmorgen 6 januari vond de intocht en aansluitend de installatie van burgemeester Johannes Kramer van de gemeente Noardeast-Fryslân plaats. Hij wordt door de Commissaris van de Koning drs. A.A.M. Brok, beëdigd als eerste door de Kroon benoemde burgemeester van de gemeente Noardeast-Fryslân. De gehele familie Kramer werd door locoburgemeester Engbert van Esch, kinderburgemeester Marije Adema en een ontvangstcomité verwelkomd bij de gemeentegrens aan de Birdaarderstraatweg (nabij Sybrandahuis). Vervolgens ging de stoet een tour met politie-escorte, sjees en paardentram door Dokkum en eindige bij het stadhuis aan de Suupmarkt.

Op de Zijl zongen basisschoolleerlingen het welkomstlied: ‘Samen staan we sterker’, onder leiding van Feike van der Zee en beiaardier Auke de Boer. Daarna vond er een informele, maar besloten lunch plaats met raadsleden, college, de kinderburgemeester en het gezin Kramer.


Vanaf 15.00 uur vind de bijzondere raadsvergadering plaats in de Grote Kerk in Dokkum met de installatie van burgemeester Kramer. Vanaf 16.00 uur is er gelegenheid om hem te feliciteren.