Zorgpension Dokkum organiseert een open huis aanstaande vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur, op de tweede etage in de Sionsberg. Tijdens de open dag kunnen medewerkers van Sionsberg, maar ook de inwoners van Noordoost Friesland een kijkje nemen binnen het vernieuwde pension. In het Zorgpension kan je verblijven en herstellen na een ziekte, ziekenhuisopname of om tot rust te komen als dit thuis niet meer mogelijk is. Zorgpension Dokkum biedt kortdurende zorg gericht op herstel en een veilige terugkeer naar huis. Eventueel in samenwerking met de spoedpoli en Huisartsencentrum Dokkum in Sionsberg. “Met een gevoel van trots zit ik vandaag in de huiskamer van het Zorgpension, hier hebben wij als team hard aan gewerkt,” aldus Binny Dijkshoorn, coördinator Zorgpension Dokkum. 

Herstellen in het Zorgpension
Zorgpension Dokkum is sinds 2021 gevestigd in de Sionsberg, het is kleinschalig en heeft een warme en sfeervolle uitstraling. Door de verbouwing van een half jaar aan de tweede vleugel, is er nu plek voor zo’n 30 cliënten in het Zorgpension. Cliënten kunnen herstellen in een ruime eenpersoonskamer met eigen sanitair of (gemengde) tweepersoonskamers met gedeeld sanitair. Cliënten die in het Zorgpension verblijven worden gestimuleerd om actief deel te nemen aan hun herstelproces. De zorgverleners ondersteunen hen daarbij.

Ziekenhuizen en huisartsen ontlasten
Het Zorgpension werkt veel samen met lokale partijen. Zo brengt de fysiotherapeut van Grip drie keer per week een bezoek en/of komt de diëtist van Dieetzorg Friesland langs. Maar ook heeft Zorgpension veel contact met ziekenhuizen en huisartsen in de omgeving. De ziekenhuizen verwijzen cliënten door naar Zorgpension via het transferbureau van Zorgpension en de huisartsen via het ELV loket. “Een voordeel aan het Zorgpension is dat we 24/7 cliënten opnemen, dus ook in de nacht, avond en weekenden. Hiermee willen we de spoedeisende hulp en de dokterswacht ondersteunen. Doordat de gemiddelde ligduur kort is, hebben wij eigenlijk altijd wel een bed vrij. En met deze uitbreiding naar 30 bedden al helemaal.”

Het Zorgpension boekt veel succes
De start van het Zorgpension drie jaar geleden was een groot succes. “Met een team van zo’n tweeëntwintig zorgverleners en ondertussen achttien vrijwilligers zorgen we ervoor dat onze cliënten tevreden naar huis gaan,” vertelt Binny. Er is veel vraag naar het Zorgpension in Dokkum, de bedden zijn continu gevuld. Het geheim achter het grote succes is volgens Binny te danken aan haar collega’s. “We hebben een groot team aan zorgverleners en vrijwilligers die met veel plezier hun werk doen. Ze leveren goede zorg, zijn erg betrokken en hebben echt aandacht voor de cliënt. Samen hebben we Zorgpension op de kaart gezet in deze regio.”

Lijkt het je leuk om zelf de vernieuwde tweede vleugel van Zorgpension te bezoeken? Neem dan een kijkje tijdens het open huis, vrijdag 6 oktober van 10.00 tot 17.00 uur.