Dinsdag 18 juni werd er door leerlingen van de opleiding Maatschappelijke Zorg op de Friese Poort, een zomerfair georganiseerd voor het goede doel. Met deze fair werd geld opgehaald voor de stichting Zeldzame Ziekten Fonds, een stichting die zich inzet voor ouders waarvan hun kind een zeldzame ziekte heeft.

Wat was er te doen?
De zomerfair werd gehouden tussen 10:00 en 15:00 uur en was voor jong en oud gratis te bezoeken. Op het evenement waren onder meer diverse kramen te vinden en er waren leuke spellen en activiteiten te doen. Er was ook een carwash, waar bezoekers al voor een paar euro’s hun auto konden laten wassen. PD Automaterialen sponsorde hiervoor de schoonmaakbenodigdheden. Ook andere ondernemers in Dokkum, waaronder DA Werkman en Bakkerij Jorritsma, droegen hun steentje bij door producten aan te bieden die de leerlingen op de zomerfair mochten verkopen.


Zeldzame Ziekten Fonds
De stichting is in 2005 in het leven geroepen, met als doel: het helpen van mensen met een zeldzame ziekte die er vaak alleen voor staan. Dit doen ze door geld in te zamelen voor wetenschappelijk onderzoek, door bekendheid te geven aan zeldzame ziekten en door het faciliteren van lotgenotencontact.