Het horecatentje op de hoek aan de Dijk 14 is vernieuwd. Eigenaresse Astrid Meijer, die in september alweer een jaar haar deuren heeft geopend, koos kortgeleden voor een nieuw concept voor haar foodbar in het centrum én daar hoorde ook een nieuw logo bij.

Een nieuw concept
Zelle Bar Bistro koos voor een nieuw concept. De broodgerechten hebben plaatsgemaakt voor lekkere tapashapjes. Van chorizo croquettes tot calamaris (gefrituurde inktvisringen) en van zoete aardappelfrietjes tot pulled chicken wraps. Alles wordt huisgemaakt en in eigen keuken bereid met verse ingrediënten. Ook voor vegetarisch, veganistisch of glutenvrij kan men bij Zelle prima terecht, want er is voor ieder wat wils. Astrid Meijer: “Iedereen die van lekker lang tafelen, een relaxte sfeer en van fijn gezelschap houdt, is bij Zelle Bar Bistro aan het goede adres!” Inmiddels is er ook een nieuw logo. Deze is in samenwerking met de dames van Verrassend Mooi ontwikkeld en tot stand gekomen. Regelmatig krijgt de eigenaresse de vraag waar de naam ‘Zelle’ vandaan komt. De naam Zelle is eigenlijk een verwijzing naar de stad Leeuwarden, waar Astrid samen met haar gezin woont. “Zelle is namelijk de achternaam van de vroeger in Leeuwarden geboren Margaretha Geertruida, beter bekend als Mata Hari”, aldus Astrid.


Foodsharing
Eén van de leukste dingen om te maken vindt de eigenaresse, die zelf ook graag in de keuken staat, de grote borrel-/proeverijplanken vol lekkers. Een foodtrend die momenteel erg speelt, is ‘foodsharing’: in gezelschap nieuwe smaken ontdekken en kleine gerechtjes delen met elkaar, onder het genot van een drankje. Bovendien zijn die planken vol lekkers ideaal voor de klanten, want op die manier hoeven ze geen keuze te maken in wat ze willen eten (ze kunnen immers van alles wat proeven) én het delen van die hapjes is ook nog eens hartstikke gezellig. Astrid: “Ik vind het leuk om van elk tapashapje iets bijzonders te maken. Zo hebben we ook mini burgerbroodjes in de kleuren groen of roze, dat springt natuurlijk gelijk in het oog op zo’n plank. Laatst was er een vrouw die ons eten ‘afgrijselijk lekker’ noemde, daar moest ik wel even om lachen!”

Ondernemer zijn in Dokkum
“Zelf ben ik geen Dokkumer. Ik woon namelijk met mijn gezin in Leeuwarden, maar vrijwel direct toen ik hier als nieuwe ondernemer in de stad Dokkum kwam, voelde ik dat de sfeer hier heel ‘gemoedelijk’ was. Ik vind het contact met mensen hier fijn en persoonlijk, mensen zijn hier heel open en vriendelijk. Dat vind ik ook zo mooi aan het horeca vak: je komt elke dag in aanraking met nieuwe mensen en nooit hebben ze een slecht humeur! Ze komen immers voor een leuke, gezellige avond”, aldus Astrid Meijer.

Dromen en ambities
Er valt nog genoeg te wensen. Zo wil Astrid bijvoorbeeld kijken of ze meer met live muziek kan doen, om de beleving van haar gasten compleet te maken; “Ik zie al helemaal voor me dat mijn gasten tijdens het eten kunnen genieten van een live optreden van een leuk bandje, om zo nog meer het gezellige Spaanse (tapas)sfeertje te benadrukken! Verder hoop ik dat Zelle Bar Bistro in de toekomst nog meer mag groeien/uitbreiden en dat ik, op ondernemersvlak, mijzelf ook kan blijven ontwikkelen”, aldus Astrid Meijer.