Op maandag 6 mei is de verbouwing van Kinderboerderij Anna Zijlstra Hoeve in Dokkum van start gegaan. Het gebouw in het midden van de kinderboerderij was na al die jaren toe aan vernieuwing. De werkzaamheden zullen duren tot eind juli. In de tussentijd wordt er een nieuw stuk gebouwd aan het gebouw en wordt er op het dak nieuw riet gelegd. Niet alles wordt vernieuwd. De oude balken worden verwerkt in het vernieuwde gebouw, om het karakteristieke van de kinderboerderij te behouden. Na de verbouwing hebben gasten de mogelijkheid om binnen te zitten. De gehele periode van de verbouwing zal de Kinderboerderij geopend zijn voor gasten. De entree en de kiosk zijn verplaats en om het gebouw zijn hekken geplaatst, zodat kinderen veilig kunnen spelen.

Op 14 mei 1986 opende de kinderboerderij, destijds kinderboerderij Noord Oost Friesland genoemd, voor het eerst haar deuren. De kinderboerderij is tot stand gekomen door een groep gedreven vrijwilligers die doormiddel van subsidies en met grote inzet de bouw hebben gerealiseerd. Zij hebben het project van begin tot eind geleid en hebben de kinderboerderij gerund totdat de bedrijfsvoering werd overgedragen aan Talant.


De kinderboerderij dankt haar huidige naam aan Anna Zijlstra: en boerin uit Dokkum. Zij vond het erg belangrijk dat alle mensen konden blijven genieten van de natuur en de dieren en besloot een stichting Anna Zijlstra op te richten waar de kinderboerderij jaarlijks een legaat ontvangt om te investeren. Het enige wat ze wilde is dat de kinderboerderij haar naam blijft dragen en zal blijven bestaan, zodat iedereen de kinderboerderij kan blijven bezoeken. Jaarlijks trekt de Anna Zijlstra Hoeve meer dan 10.000 enthousiaste bezoekers.